Nieuws

Niet gewonnen, toch gezongen.

Afgelopen zaterdag mocht heren 1 in het pittoreske Reuver aantreden tegen de gedoodverfde kampioen EMD-Tooling HS1. Thuis werd er weliswaar nipt verloren, maar was het iedere set tot het einde spannend dus er werd ondanks het klasseverschil met vertrouwen richting bijna-Duitsland afgereisd.

De selectie begon allesbehalve compleet aan de wedstrijd. Eén passerloper ontbrak om dubieuze redenen, we hadden een passerloper met een extra nekwervel en een spelverdeler met drie knieën. Toen vervolgens al tijdens het inslaan de spelverdeler met ‘maar’ twee benen bijna knock-out geslagen werd door de tegenstander, was het vertrouwen bij de Bredase equippe toch enigszins gekrompen.

Snel aan de wedstrijd beginnen dan maar, want dat inslaan is toch te gevaarlijk. De tegenstander leek hetzelfde te denken want nog voor de Bredanaren met hun ogen konden knipperen stonden ze al 10-0 achter. Welkom in Reuver. De rest van de set ging het ongeveer gelijk op maar de set was natuurlijk al verloren. Het grootste verlies was echter niet deze set, maar middenman Sven de Roos. Bij de laatste bal van de set kwam de tegenstander onder het net door met als gevolg dat we naast een spelverdeler met drie knieën, nu ook een middenman met drie enkels hadden.

De tweede set verliep ongeveer hetzelfde als de eerste set, zij het dat wij met een andere middenman speelden (goed bezig, Wouter) en dat we niet met 10-0 achter kwamen. Desalniettemin werd deze set dik verloren.

Tijdens de setwissel werden de koppen bij elkaar gestoken. Meer servicedruk en lekker blijven vechten voor iedere bal was het devies. Dit bleek te werken, want ondanks dat de thuisploeg de hele set een voorsprong kende, kwamen de Bredase mannen bij de 23 ineens langs zij. Wat volgde was een zeer enerverend einde van de derde set: zou Reuver de wedstrijd definitief na zich toetrekken of grepen de bezoekers de laatste strohalm in deze wedstrijd? Het werd het laatste, want met een stand van 28-30 werd de set in het voordeel van SPIE/De Burgst HS1 beslist.

Dit leverde vertrouwen aan Bredase zijde op, zou er een stuntje mogelijk zijn? De set begon goed voor de Bredase mannen maar bij 19-15 voor haperde de machine. Een aantal persoonlijke fouten zorgden er voor dat het snel 19-19 stond en het vertrouwen dat de thuisploeg daarmee herwon bracht de doorslag. Met 25-22 werd de wedstrijd beslist.

Conclusie: 2 prima sets gespeeld waaruit vertrouwen geput kan worden richting a.s. zaterdag wanneer om 18.00 de nummer 2 van de ranglijst, Flamingo’s 56 HS1, op bezoek komt. Nu alleen nog die fysieke wonden te zien likken in een week tijd…

Tags: 2e divisie competitie heren 1 wedstrijdverslag Geplaatst op: 28-01-2018


Will P.
31-01-2018, om 16.12 uur

Komende zaterdag, Mannen.....

We Can Do It, All !!
 

Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: