Nieuws

Heren 3 en de opbouw naar de apotheose

Ja we horen het jullie vragen: Waar zijn die stukjes van heren 3 gebleven? Het laatste stukje is alweer van de wedstrijd van 6 januari, waar jullie favoriete heren 3 klop kreeg van Vridos heren 2 met 3-1. De periode na de wedstrijd is roerig geweest.
 

 

Op 20 januari stond Atak op het programma en zij werden keurig met maar 1 punt naar huis gestuurd. De wedstrijd daarna was iets spannender en werd het zelfs een 5 setter (je moet toch je contributie eruit halen), maar toch ging de overwinning naar de godenzonen van de Burgst en bleef Benevia met 2 punten achter. Op 3 februari werd Next volley Dordrecht keurig verslagen met 4-0, wat natuurlijk weer Leffe betekende voor de Burgst heren 3. Iets wat we dit seizoen nog niet vaak hebben mee gemaakt. Al deze wedstrijden laten wat pieken en dalen zien, maar het grootste dal kwam nog op 17 februari toen er met maar liefst 4-0 verloren werd van Podarwic. Er werd daar een zeer matige wedstrijd gespeeld, en met de nieuwe aanwinst van Podarwic in de winterstop konden we daar geen weerstand bieden.
 
De week erna stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen Voleco: de huidige nummer 1. Ook na deze roerige tijden staat jullie favoriete heren 3 nog steeds op plek 2, dat betekent dat het een waar titanengevecht zou gaan worden. De training na de 4-0 nederlaag heeft coach Kepers ook even zijn standpunt duidelijk gemaakt, ´er moet vanaf nu alles gewonnen worden om nog voor dat kampioensschap te gaan. En daar wordt het wisselbeleid ook naar gevormd´. Na deze ´wake up call´ begonnen de adonissen van heren 3 op 24 februari vol goede moed aan de wedstrijd tegen Voleco heren 2.
 
Tsja Voleco heren 2.. een team dat de mannen van het derde helemaal niet kennen. Het zou dus best een spannende pot kunnen worden. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen. Als Knaapie namelijk zijn cd’s van 50 cent, the game en 2-pac gaat meenemen weet je wel een beetje hoe laat het is. Langzaam aan druppelde iedereen van heren 3 binnen in de kantine (de een wat later dan de ander). Buiten sterspelers van heren 3 zat daar ook nog een talent uit jongens A die ook weer eens wilde voelen hoe het bij dit sterren ensemble te spelen. Net voor het inspelen werden de boeven voor het eerst gespot, Een team met een variatie van jongere en oudere spellers. Terror ging meteen (als de mol de hij is) met de tegenstander staan praten om misschien wat extra info te verzamelen. Of het kan te maken hebben met zijn 100 contacten die hij elke dag moet maken? Niemand zal het weten.
 
De wedstrijd werd vol goede moed begonnen, echter was in de eerste set al duidelijk wat voor wedstrijd het ging worden. Beide teams speelde erg terug houdend en de helden van het derde hadden het vooral erg moeilijk. De normaal ijzersterke buitenmannen konden niet om het blok heen, wat voor een probleem zorgde aangezien de pass niet super lag. In de rally waren we niet alert genoeg op de prikballen van de boeven, die er toch regelmatig mee scoorden. Ik denk dat menig sumo worstelaarcoach trots zou zijn geweest op de standvastigheid van de Burgst heren 3. Helaas was coach Kepers er minder blij mee, Alle factoren bij elkaar zorgde voor het verlies van de eerste set met 25-22.
 
In de tweede set moest er iets veranderen. Sven de Roos werd het veld in gebracht wat zeker voor een impuls zorgde in het spel. Nog steeds was het erg matig te noemen, en waren de mannen van het derde niet opgewassen op het buitenblok van de boeven. Echter kon het spel iets beter verdeeld worden waardoor er toch door onze kant meer punten werden gemaakt. Deze set werd met 22-25 gepakt door jullie favoriete heren 3. Het stond dus helemaal gelijk in de score, dus nu was het zaak om de goede lijn door te zetten. Het hekje van Breda maakte plaats voor het Dijkje van Breda, en we gingen weer met vol goede moed het veld in. Wat er in de derde set gebeurde weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet. En hier ga ik dan ook heel kort over zijn 25-12 voor de boeven, een blamage was het te noemen.
 
Na deze set had het moraal natuurlijk wel een flinke tik te voorduren gekregen. Toch moesten de mannen van het derde zich herpakken om deze wedstrijd nog te pakken. Na de bemoedigende woorden van coach Kepers waren de helden van het derde klaar voor de 4 set. Deze set werd er eindelijk weer gespeeld zoals we dat gewend zijn. Er kon voldoende druk op de boeven worden gelegd zodat ze er niet doorheen konden komen met hun prikballen. En zoals het adonissen betaamd knokten we ons helemaal terug in de wedstrijd. Deze 4e set werd door de Burgst gepakt met 16-25. 
 
Alweer een vijfde set! Dat is al de derde keer dit seizoen, en eigenlijk al deze 5 setters zijn van na de winterstop. Misschien wordt het eens tijd om de statistieken te bekijken. Dat is echter iets voor een andere keer want deze stukjesschrijver heeft nog wel iets beters te doen. Maar waar was ik gebleven.. oh ja de 5e set. De mannen van Voleco waren gebroken na de vierde set. Puur op conditie stoomden de mannen van de Burgst heren 3 door. Met hetzelfde solide spel als in de vierde set werd deze vijfde set met 4-15 gepakt door jullie favoriete heren 3. Een 2-3 winst waarmee we iets inlopen op Voleco in de ranglijst. Die op dit moment met 2 wedstrijden meer nog 9 punten los staan. De komende weken gaan dus enorm belangrijk worden. En gaan uitwijzen of er direct gepromoveerd gaat worden of dat de mannen van het derde moeten gaan aantreden in de PD wedstrjden. Van dat eerste gaan we natuurlijk nog steeds uit!
 
Zaterdag 3 maart staat WHV op het programma voor de mannen van het derde. Helaas een uitwedstrijd terwijl de rest van de vereniging thuis speelt, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken! Dit wordt wederom een spannende wedstrijd want dit is tegen de huidige nummer 3 van de competitie, so wish us luck!
 
Wij van heren 3 dagen trouwens jou uit, de trouwe lezer, om ook eens een leuk stukje of wedstrijd verslag te maken van jou team. Wij hebben nu stukjes voorbij zien komen van heren 1, dames 4 en recreanten dames 1 maar dit kan natuurlijk beter! Dus doop dat veertje even in een potje met inkt en laat je inspiratie gaan.
 
OEEHOOE.
 
Heren 3
Tags: competitie heren 3 wedstrijdverslag Geplaatst op: 05-03-2018


Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: