Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Wedstrijden

20-01 Vollido HS 2 -

21-01 - Vollido DS 1

22-01 Voltena DS 4 -

23-01 Volley Tilburg MC 3 -

23-01 Volley Tilburg MB 3 -

23-01 VIA JC 1 -

23-01 VC 't Aogje MB 1 -

23-01 Kraftwell Symmachia Roosendaal MC 1 -

23-01 Minerva MA 1 -

23-01 Next Volley Dordrecht MC 1 -

23-01 Sliedrecht Sport JB 1 -

23-01 Ardito DS 1 -

23-01 - Sterre-Voorwaarts JA 1

23-01 - Groene Ster HS 1

23-01 - VCN DS 4

23-01 Hajraa HS 1 -

23-01 Volley Tilburg HS 7 -

#deburgst

Er zijn geen tweets over #deburgst gevonden.

Nieuws

9 coaches, 13 ongelukken, maar veilig is veilig

Vanuit Heren 2 is het dit seizoen een jaar geweest met vele pieken en vele dalen. Laten we vooral eens beginnen met de cijfers. Dit jaar hebben wij tijdens 23 wedstrijden maar liefst 9 verschillende coaches gehad. Naast Michel van Esch de hoofdcoach, waren dat, Barry van Zandvoort en Joop van Jaarsveld die hun oude team nog eens onder hun hoede namen, onze trainster Ans de Graag en 5 verschillende spelers.

 

 
De meeste wedstrijden in de competitie gingen verloren, slechts 5 werden er gewonnen en geen enkele 5e set werd winnend afgesloten. Wel werden maar liefst 3 sets gewonnen waarbij de tegenstander niet boven de 10 punten is gekomen, terwijl we zelf wel regelmatig de 20 punten hebben gepasseerd. Een negatief puntensaldo van slechts 130 punten over 22 wedstrijden is dan ook het resultaat. Naast de eigen spelers moest in verband met blessures, ziektes, buitenlandse werkactiviteiten en gezinsuitbreidingen regelmatig een beroep worden gedaan op spelers van JA1, Heren 3 en ook Heren 5. Halverwege het seizoen is zelfs een transfer doorgevoerd, zodat Hugo twee keer uit kon spelen in de ontmoetingen tussen De Burgst en Udenhout. 
 
Qua spelverdelers zijn er 3 versleten, we hebben liefst 7 verschillende middenspelers gehad, 3 libero's, 7 diagonaalaanvallers en 6 passer/lopers. En dat allemaal met een basis van 9 spelers (10 vanaf maart).
 
Gedurende het seizoen werd het al snel duidelijk dat we ons maximaal op de veilige 9e plek moesten richten. Een dramatisch slechte wedstrijd tegen Vollido, op dat moment de directe concurrent (4-0 verlies) betekende ineens weer strijden tegen directe degradatie. In de succesvolle laatste thuisspeelweek werd met 4-0 gewonnen van Roosendaal en daarmee was de PD-plek veilig gesteld. 
 
Afgelopen zaterdag stond dan die wedstrijd op het programma, OKK H1 werd de (on)gelukkige tegenstander. De sfeer in de hal van Fusion was duidelijk een typische PD-sfeer: Veel spanning, maar ook veel lawaai en enthousiast publiek. De opdracht was duidelijk: zo snel mogelijk de promotieklasseplek voor volgend jaar veilig stellen. De eerste set bleek dat OKK wel degelijk een aardig potje kon volleyballen, vooral verdedigend werd er veel weerstand geboden. Het Bredase blok stond echter als een huis en ook aan onze kant werd er veel van de vloer gehaald. Halverwege de set werd een klein gaatje geslagen en bij de big points werd er nog een tandje bijgezet: 25-21. Set 2 begon goed met een 3-0 voorsprong, maar die werd al snel weer ingeleverd. Persoonlijke fouten en communicatieproblemen slopen in de ploeg, maar een grote achterstand kwam er nooit. Bij 23-23 bleven we ijzig kalm en werden de laatste 2 punten gepakt. 2-0 voor en we konden het overwinningsbiertje al ruiken. Wellicht dat dit er dan ook voor zorgde dat de concentratie wegzakte. Het niveau verdween, zoals wel vaker dit jaar, ver onder de ondergrens. Halverwege stonden we 6 punten achter, voornamelijk door eigen fouten. Er werden enkele duidelijk woorden naar elkaar uitgesproken dat dit echt niet kon. De ruggen werden gerecht en de achtervolging werd ingezet. Het bleek niet genoeg om de set nog terug te pakken (22-25), maar de veerkracht liet wel zien dat we ons er niet zomaar bij neer zouden leggen. Het voordeel van verliezen door eigen fouten is dat je dit makkelijk kunt rechtzetten door die fouten niet meer te maken. Dit was dan ook vanaf 1-0 achter in de 4e set het geval. Ballen werden binnen geslagen, de blokkering stond weer als een huis en ook verdedigend was het een stuk beter. Halverwege was er nu een voorsprong van 8 punten. Dit kon niet meer mis! Maar dan ken je de Burgst H2 nog niet. Het aantal fouten schoot weer omhoog, de paniek ook. Punt voor punt kwam OKK dichterbij, bij 19-23 werd er ingegrepen door de coach. Het punt daarna werd verspeeld, maar op 20-24 was het matchpoint er dan toch. Op eigen service lukte het niet, de side-out werd echter wel gepakt en dus speelt H2 volgend jaar weer "gewoon" in de promotieklassse!
 
Onze dank gaat uit naar de vele invallers die er toch weer voor hebben gezorgd dat we elke week een team en coach hadden. Vanuit H2 heel veel plezier op het strand gewenst en volgend jaar weer knallen!
Tags: competitie heren 2 promotie degradatie wedstrijdverslag Geplaatst op: 30-04-2018


Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: