Nieuws

Heren 3 Met een boksprong de eerste klasse in

Jawel hoor! Daar zijn ze weer, terug van weg geweest, jullie favoriete heren 3. Na een welverdiende zomerstop waarbij sommige van het team nog hebben flaneren bij Breda beach is het zaal seizoen weer begonnen. Zoals velen van jullie weten zijn de mannen van het derde vorig seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse. Dit is gepaard gegaan met een tweetal veranderingen. Zo zijn de adonissen van heren 3 twee keer per week gaan trainen om de gouden standaard in stand te houden, maar misschien nog wel belangrijker is dat Mark Horde officieel heren 3 is komen versterken! En zoals het “de beste columnist seizoen 2017-2018” van de Burgst betaamd is het schrijfblok dus ook weer tevoorschijn gekomen om verslag te doen van alle avonturen omtrent jullie favoriete heren 3.

 

Zoals voor iedereen van de Burgst is het seizoen al weer een paar weken oud. Bij de mannen van het derde zijn al de nodige dingen gebeurd. Zo is de boetepot sterk aangescherpt, wat voor iedereen in het team toch wel een beetje wennen is. Voor meer uitleg over de boetepot en de boetes die er gelden wil ik graag iedereen verwijzen naar onze vriend Jelmer. Echter is deze jongen alleen nog met brievenpost of rooksignalen te bereiken aangezien hij Whatsapp heeft verwijderd. Face to face werkt natuurlijk ook altijd. Ook heeft natuurlijk het kickoff toernooi de revue gepasseerd, waar jullie favoriete heren 3 ongeslagen de zaal verliet. Een betere graadmeter kwam een week later wanneer er een oefenwedstrijd werd gespeeld tegen CSS. Hier werd heren 3 toch even met zijn neus op de feiten gedrukt. CSS bleek namelijk in 3 sets (18-25, 20-25 en 18-25) te sterk voor de mannen van het derde. Er was dus werk aan de winkel, een onder begeleiding van coach Kepers moest dit gaan lukken. In de weken erna kregen we het vervelende nieuws dat onze meest evenwichtige midden knaapie een maand uit de roulering ligt met een slechte knie. Wij hopen allen op een spoedig herstel!

Nu over naar de orde van de dag. 22 oktober stond dan de eerste officiële wedstrijd van heren 3 in de eerste klasse gepland. De boeven: Bok heren 1. Met het inspelen was al snel duidelijk dat het een lastige wedstrijd ging worden. Niet dat de huidige stukjesschrijver daar iets van heeft meegekregen want die moest nog een wedstrijd af coachen, ik heb het dus meer van horen zeggen. Het team had veel lengte bij zich, iets wat jullie favoriete heren 3 op sommige plekken soms een beetje mist. Maar dit hoeft natuurlijk niks te betekenen. Enfin door naar half 5, Lucieer opent de wedstrijd. De strijd om de eerste punten in de eerste klasse is van start. Bok bleek meteen een zeer waardige tegenstander. Vanaf set 1 stond het blok al erg goed, waardoor de adonissen van heren 3 er moeilijk langs kwamen. Zo was het geen vreemd gezicht als er ergens opeens een 3 mans blok stond. Dit is iets wat voor heren 3 nieuw was. Toch kon er wel wat druk op bok worden gezet met zo af en toe een goede service reeks. Ook verdedigend zat heren 3 er vaak goed bij, en werden er zo af en toe ook nog mooie punten gescoord. Echter had Bok aanvallend en blokkerend net meer te brengen. Dit heeft helaas geresulteerd in een 4-0 nederlaag voor de mannen van het derde (19-25, 24-26, 17-25 & 27-29). Echter dit keer niet met een slecht gevoel. Waar vorige seizoen bij een verloren pot vooral gebaald werd, was nu de conclusie dat we gestreden hadden voor wat we waard waren. Bok was op dit moment helaas gewoon net iets beter. Al hadden de mannen van de burgst heren 3 toch zeker wel 1 of 2 setjes mogen pakken, maar dat komt de volgende keer wel! Gelukkig stond daar na de wedstrijd onze oude vertrouwde Kees achter de bar die de dassen weer voor wat versnaperingen heeft voorzien, waardoor de avond toch goed werd afgesloten.

Vrijdag 28 oktober staat alweer de volgende pot van het seizoen op de planning. Dit keer zal het aartsrivaal VOKO zijn die het gaat proberen de mannen van het derde moeilijk te maken. Hopelijk zullen de mannen van het derde na deze titanenstrijd van de 0 af zijn! Stay tuned.

Wij wensen iedereen heel veel succes dit seizoen, en zoals wil al heeft gezegd “speel met lef en maak stappen”!

Heren 3

Tags: competitie heren 3 wedstrijdverslag Geplaatst op: 27-09-2018


Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: