Nieuws

Heren 3 en het magische telbord

Vrijdag 28 oktober was ,zoals iedereen uiteraard gelezen heeft in het vorige verslag, het tijd om aan te treden tegen aartsrivaal VOKO. Een lastige plek voor de mannen van het derde omdat juist daar 2 seizoenen geleden de geliefde yell een stille dood is gestorven. Toch hadden de godenzonen van de Burgst heren 3 er goede hoop op dat er deze keer niets van ons werd ontnomen. Echter bleek dit op meerdere vlakken niet het geval te zijn.

 

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee heren 3 is er niet in geslaagd van de 0 punten in de competitie af te komen. Dat wil niet wegnemen dat de mannen er alles aan hebben gedaan om de punten weer mee te nemen naar Breda. Zo werd er redelijk solide gespeeld met hier en daar zeker wat mooie punten. Een prachtige bal van onze zandvlo Koen die binnen de 3 werd geslagen was daar een schitterend voorbeeld van. Jammer dat de scheidsrechter de bal uit uilde. De eerste set was sowieso eentje voor in de boeken, want de mannen van het derde kregen zelfs nog een herkansing om de set binnen te halen. De mannen van VOKO blijken namelijk grotere boeven dan verwacht. Nadat de eerste set verloren was met 25-21 en er ook al een aantal punten in de tweede set waren gespeeld, roken er een aantal mensen “something fishy”. In de eerste instantie dachten ze dat het de mosselman was (de gene die heren 3 al langer volgt snapt deze afgelopen twee zinnen), maar het bleek iets anders. Er miste namelijk twee cijfers op het telbord, de schavuiten! Hierdoor hebben de genieën van VOKO in de eerste set 4 punten in hun voordeel weten weg te moffelen. Gelukkig waren er een aantal mensen op aan het letten, en kregen de mannen van het derde een herkansing om de eerste set binnen te halen. De eerste set ging verder bij een 21-20 achterstand voor de Burgst. Er werd sterk begonnen maar VOKO heeft uiteindelijk toch ook de herkansing binnen gesleept met 25-23. Helaas!
 
Verder met de rest van de wedstrijd. Het bleef in de tweede set erg spannend, en het ging erg gelijk op. Elke keer wist 1 van de twee teams een klein gaatje te slaan, maar deze werd continue gepareerd. Ook een tactische dubbele wissel van coach Kepers pakte goed uit waardoor het hekje dicht bleef. Ook deze set moest de adonissen van heren 3 hun meerdere herkennen in het team van VOKO want ook deze set werd verloren met 25-22. De derde set was een aanfluiting, binnen het team van de Burgst begon het te rommelen, en er kon geen druk worden gezet op de mannen van VOKO. Deze set ging met 25-13 naar de boeven. Nu was het zaak om te herpakken, en dit werd ook gedaan. In de vierde set ging het weer en stuk beter en konden de strijders van heren 3 lekker bijblijven. Helaas ook deze set bleek VOKO net te sterk, wederom 25-23.
 
Toch blijven de mannen van het derde positief. Immers is er uit de 8 gespeelde sets al 5 maal boven de 22 punten gescoord. Het is dus in veel sets net niet. We zijn er heilig van overtuigd dat met wat training we dit kunnen gaan ombuigen naar setjes winst! In het VOKO home bleef het licht daarom ook lang aan, want ja het is toch een vrijdag avond. Komende zaterdag 6 oktober staat DVO op het programma, een onbekende voor de mannen van het derde. Zij hebben tot nu toe 1 punt uit 2 wedstrijden, dus hier zijn zeker mogelijkheden. Komt dat dus allen zien in de Ganzerik!
Heren 3
Tags: competitie heren 3 wedstrijdverslag Geplaatst op: 06-10-2018


Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: