Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Wedstrijden

20-01 Vollido HS 2 -

21-01 - Vollido DS 1

22-01 Voltena DS 4 -

23-01 Volley Tilburg MC 3 -

23-01 Volley Tilburg MB 3 -

23-01 VIA JC 1 -

23-01 VC 't Aogje MB 1 -

23-01 Kraftwell Symmachia Roosendaal MC 1 -

23-01 Minerva MA 1 -

23-01 Next Volley Dordrecht MC 1 -

23-01 Sliedrecht Sport JB 1 -

23-01 Ardito DS 1 -

23-01 - Sterre-Voorwaarts JA 1

23-01 - Groene Ster HS 1

23-01 - VCN DS 4

23-01 Hajraa HS 1 -

23-01 Volley Tilburg HS 7 -

#deburgst

Er zijn geen tweets over #deburgst gevonden.

Nieuws

Meisjes B naar NOJK in Sliedrecht

Komende zaterdag 5 januari is het zover: het NOJK. In De Basis te Sliedrecht wordt de eerste ronde afgewerkt. Om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op het toernooi, zijn de 9 speelsters met coach, assistent-coach en twee begeleiders naar de Steengoed-cup in Maaseik vertrokken.

Dit jaarlijkse toernooi startte op vrijdag 28 december. Om 6.30 (!) in de auto en om 9.00 de eerste wedstijd spelen was een feestelijk begin. De eerste wedstijd, tegen de uiteindelijk verliezend finalist, ging verloren. Sommigen van ons waren nog niet helemaal wakker. Voorafgaand aan alle wedstijden werden de teams voorgesteld en ook werd er gebruik gemaakt van opstellingsbriefjes. Het hele toernooi was erg professioneel geregeld en dat maakte een positieve indruk. Daarnaast waren wij veruit de luidste en dus stond De Burgst al snel bekend als De Hollanders.

Op de eerste dag werden nog vier andere wedstijden gespeeld, waarvan 3 verloren en 1 in drie sets (2-1) gewonnen – van Maaseik. Na afloop van de wedstrijden werd er gedoucht in de sporthal omdat in het internaat waar we sliepen geen warm water beschikbaar was. Om de dag even goed af te sluiten, gingen we met z’n allen bowlen. Sommigen in trainingsbroek, anderen helemaal opgefrist, maar uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn: Dagmar scoorde de meeste punten, maar eigenlijk heeft het team gewonnen omdat iedereen een keer voor Dagmar heeft gegooid. Na het bowlen snel naar het Internaat en naar bed, want de volgende dag begon de eerste wedstijd wederom om 9.00.

Zaterdag om 7:00 uur op, om 7:30 met alle bagage de auto’s in richting de sporthal. Daar stond een lekker ontbijtje voor ons klaar. Na het ontbijt startte het inspelen. De tweede dag waren we ingedeeld met teams uit de onderste regionen van de beide poules. Dit leidde wederom tot winst tegen het team van Maaseik (2-0). Onze tweede en laatste wedstrijd verloren we, maar was erg spannend.

Na de wedstijd douchen, lunchen en heel lang wachten. De prijsuitreiking zou namelijk pas plaats vinden na beide finales. Dus hebben we met z’n alle zowel de jongens- als de meisjesfinale gekeken. Hierin werd op zeer hoog niveau gevolleybald. Erg leuk om te zien én op het centre court van de volleybalarena in Maaseik. Super! Na de meisjes finale moesten we met alle deelnemende teams op de foto en na de jongensfinale was de prijsuitreiking. Bij die uitreiking werd elk team naar voren geroepen. Daarbij kreeg iedereen een goodiebag met duo tickets voor de Champions League wedstijd van GREENYARD Maaseik tegen Trefl GDANSK uit Polen.

Al met al was het een zeer leerzaam toernooi. We zijn goed voorbereid voor de voorronde van het NOJK en hopen daar te kunnen laten zien wat we kunnen. De eerste wedstijd wordt om 9.45 tegen DVO gespeeld in Sliedrecht (De Basis) en we zouden het heel leuk vinden u te zien in de hal!

Sportieve groet,

De Kapitein en assistent-coach

 

 

 

 

Tags: jeugd meisjes b toernooi Geplaatst op: 04-01-2019


Reageren op dit bericht

Naam:
Email:
Bericht: