Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Wedstrijden

20-01 Vollido HS 2 -

21-01 - Vollido DS 1

22-01 Voltena DS 4 -

23-01 Volley Tilburg MC 3 -

23-01 Volley Tilburg MB 3 -

23-01 VIA JC 1 -

23-01 VC 't Aogje MB 1 -

23-01 Kraftwell Symmachia Roosendaal MC 1 -

23-01 Minerva MA 1 -

23-01 Next Volley Dordrecht MC 1 -

23-01 Sliedrecht Sport JB 1 -

23-01 Ardito DS 1 -

23-01 - Sterre-Voorwaarts JA 1

23-01 - Groene Ster HS 1

23-01 - VCN DS 4

23-01 Hajraa HS 1 -

23-01 Volley Tilburg HS 7 -

#deburgst

Er zijn geen tweets over #deburgst gevonden.

Algemene clubinfo

Door iedereen, voor iedereen

De Burgst Breda is dé volleybalvereniging van Breda. Al sinds 1982 is De Burgst een begrip in de regio en op dit moment de enige volleybalvereniging met jeugd, recreanten en senioren.

Sporten op ieder niveau
Volleybalvereniging De Burgst Breda telt ruim 300 leden verdeeld over ongeveer 30 trainingsgroepen. Bij De Burgst kan iedereen spelen op een manier die bij hem of haar past. Onze seniorenteams spelen op verschillende niveaus in de competities in Zuid-Nederland en zijn vertegenwoordigd in vrijwel elke klasse. Er is dus plaats voor iedere volleyballer; van de jeugd die voor het eerst komt volleyballen tot de ambitieuze topsporter en van de (beginnende of gevorderde) tot de zitvolleyballer.
Bekijk hier de actuele competitieniveaus van onze senioren- en jeugdteams.
Onze recreantenteams spelen in de ORV-competitie

De thuishaven van De Burgst is sinds seizoen 2014-2015 het Gemeentelijk Sportcentrum Breda, Topaasstraat 13. Alle teams van De Burgst trainen en spelen in deze hal.

Jeugd en CMV
Bij De Burgst kunnen kinderen vanaf 6/7 jaar terecht. Zij beginnen met Cool Moves Volley (CMV). Wat dit inhoudt zie je in de korte promo hieronder. Vanaf 12 jaar stromen de CMV'ers door naar de C, B en A-jeugd (12 t/m 18 jaar).

Behalve de sportieve ontwikkeling (techniek en tactiek) hebben onze trainers ook oog voor de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de spelers en speelsters. De jeugdleden leren bij De Burgst ook wat het betekent om in een team te functioneren. Wij vinden een goede sfeer, sportiviteit en samenwerking minstens zo belangrijk als presteren.

De CMV-leden trainen doorgaans op woensdag en spelen op zondag hun wedstrijden. De oudere jeugd traint verdeeld over de verschillende dagen in de week en speelt de wedstrijden met name op zaterdag.Vrijwilligerswerk
De Burgst is de plek bij uitstek om je sportieve talenten te ontwikkelen, maar ook om als vrijwilliger verantwoordelijkheden te nemen die je leuk vindt of die goed van pas komen bij studie of werk. Het is de plek om te ontdekken waar je goed in bent en jezelf verder te ontwikkelen. Ons kader bestaat uit meer dan 60 personen. Dat zijn natuurlijk trainers en coaches, maar ook vele andere vrijwilligers die zich bezighouden met bijvoorbeeld jeugdactiviteiten of feesten. Daar zijn we erg trots op.

Wij heten je graag welkom bij volleybalvereniging De Burgst!