07/10/2019 | Wedstrijdverslag |

MA1 op weg naar bitterballenrecord

Na een week trainen waren we er weer klaar voor. We vertrokken naar Bergschenhoek voor de wedstrijd tegen Volley2B MA2. Anouk (D1/2) ging mee ter vervanging van Tessie en Nawal. We hadden deze keer een speciale supporter, de vader van Michel. Normaal woont hij in Spanje. Hij sloot gezellig bij ons aan voor deze wedstrijd! Onze doelen voor deze wedstrijd waren onder andere het spelen met een hoge intensiteit en tempo.

De eerste set begon moeizaam. We waren net een stapje te laat en waren aanvallend niet sterk genoeg. Na tien punten werden we wakker en maakten we een sprong in niveau. De pass lag goed en Fenne viel onder andere lekker aan. We sloten de set af met een goede 25-15.

Aan het begin van de set beloofde Michel ons bitterballen, maar wel onder een paar voorwaarden. Als we de tegenstander onder de tien punten hielden dan kregen we een extra portie bitterballen. Dat gold voor iedere set, maar als we met 3-1 zouden winnen kregen we niks. Met dit aantrekkelijk vooruitzicht gingen we de tweede set in. We begonnen weer met een flinke achterstand door een gebrek aan enthousiasme en tempo. Na de achterstand gingen we weer ons eigen spelletje spelen. We hielden ze onder druk met de service en de ballen vlogen door de zaal. Iedere bal die we goed aanvielen was een punt. Daarmee wonnen we de tweede set met 25-16!

De derde set begonnen we goed. Het tempo lag hoog en we speelden wat meer combinaties. Daar was de tegenstander niet zo blij mee, want elke aanval was een punt! Na de eerste tien punten kregen we een dipje. We lieten de freeballen vallen en bewogen met een traag tempo door het veld. Een paar mooie punten van Indy, Anouk en Nienke na dit dipje zorgden voor enthousiasme in het veld! We herpakten onszelf hierdoor goed en wonnen de set met 25-13!

We begonnen de vierde set met een goede mentaliteit. Zoals dat vaak gaat met volleybal is de vierde set voor de winnaar de meest lastigste set. Er zat weinig energie in en er was veel irritatie in het veld. De scheidsrechter was inmiddels in slaap gesukkeld, want er werden een paar onterechte punten aan de tegenstander gegeven. Met moeite kwamen we deze set door en met onze wilskracht wonnen we de set alsnog met 25-20.

Al met al hadden we maar recht op één portie bitterballen. Dat deden we expres, want dan maken we de wedstrijd goedkoper voor Michel :). Maar zonder gekheid, volgende week zaterdag gaan we een echt spannende wedstrijd spelen thuis tegen Sliedrecht Sport MA1 om 12.30. Daarvoor hebben we jullie support natuurlijk hard nodig!