07/04/2019 | Wedstrijdverslag |

MA2 Kampioen!

Een spannende kampioenswedstrijd tegen de nummer twee, wij hadden er zin in! Doordat we veel geblesseerde speelsters hadden, viel Evi uit de MA3 bij ons in. Met een fanatiek team, stonden we er uiteindelijk met zijn tienen (!), ondanks dat er een paar maar weinig konden spelen. We gingen vol goede moed en vertrouwen de wedstrijd in. Er was veel publiek en de sfeer zat er goed in, wij waren er klaar voor!

Zingend begonnen we aan de eerste set. Door goede verdediging, mooie set-ups en een goede aanval liepen we al snel uit. Aan de kant werd luid gezongen en er werden mooie punten gescoord. Nadat Mark nog een keer een liedje verkeerd zong was de set binnen (25-13).

We zaten er lekker in en namen dit mee naar de tweede set. Af en toe werd er een balletje door getikt door een van de setters waardoor ook zij direct punten scoorden. We waren erg enthousiast en ook deze set wonnen we (25-20).

Met het goede gevoel van de vorige set, begonnen we aan de derde. VVS’92 gaf steeds meer gas waardoor we het lastig kregen. Ze scoorden mooie punten met hun aanval en prikte af en toe een bal net over het blok. Het enthousiasme zakte en we kregen het moeilijk. We stonden achter en moesten nog minstens een set winnen om kampioen te worden. We kwamen terug en Mark kon inmiddels de liedjes meezingen. Toch mocht het niet baten en stelden we het feestje nog even uit. We verloren de set met 23-25. Laten we het erop houden dat we het publiek een spannende wedstrijd wilden geven…

“Een nieuwe set, het staat weer 0-0.” Met dit in ons achterhoofd begonnen we aan de vierde set. In het begin lieten we veel punten liggen. We hadden een paar mooie reddingen en de aanval was goed, toch was het niet genoeg. We kwamen achter en werden hier strijdlustig van. Het spel aan onze kant verbeterde en we kwamen terug. Langzaam liepen we zelfs weer een beetje uit. De wisselspeelsters verzamelden zich bij het laatste punt op de zijlijn. Ook het laatste puntje scoorden we en dit werd uitbundig gevierd. We zijn kampioen!

We waren midden in ons feestje toen de vereniging de JC1 en ons in het zonnetje wilde zetten. We werden verwend met een lekkere en mooie Burgst taart. Bij deze willen we ook graag de Jongens C1 feliciteren met het kampioenschap!

We hebben genoten van de competitie en zijn erg blij dat we het zo kunnen afsluiten!