25/01/2020 | Wedstrijdverslag |

1 Team, 1 Taak

Vol goede moed ging DA4 vandaag weer op pad richting Zeeland om, net als laatst tegen de nummer 1, een dijk van een wedstrijd te spelen tegen de nummer 2. Met een klein groepje van 7 dames waren we niet bepaald compleet. Gelukkig hadden we met Eva terug op midden weer een vertrouwde opstelling.

Tijdens het inslaan bleek gelijk al dat we mochten spelen tegen een jeugdig team met een sterke aanval. Onze taak? De linkshandige midden afblokken en de rechtdoor dichtzetten op de buitenaanval.

Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De communicatiefoutjes van de vorige wedstrijd zaten er bij ons nog altijd in en bij de tegenstander liep alles bijna de gehele wedstrijd perfect. Hun aanvallen bleken lastig te stoppen en zelfs van een 2-8 achterstand in de derde set werden ze niet zenuwachtig.

Ondanks de mooie servicereeks van Shana in de derde set, de blokkeringen en aanvallen van de middens en de afwisseling met 3 meter aanvallen, mocht het niet baten; de koppies gingen steeds verder hangen. In plaats van een dijk van een wedstrijd tegen de nummer 2 te spelen, speelden we een wedstrijd tegen onszelf. We misten toch de wissels aan de kant, ook in het aanmoedigen (in je eentje zingen is toch een beetje gek…), en waren niet in staat om het niveau te behalen waar we voor de winterstop mee geĆ«indigd zijn. Waar dit aan ligt? Dat zouden wij ook graag willen weten!

Jammer maar helaas verloren we deze wedstrijd dus ook met 4-0. Aan ons de taak om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, meer van elkaar te verwachten op de trainingen, harder te trainen en er voor de volle 110% tegenaan te gaan de komende weken om weer wedstrijden te winnen. We zijn wel een beetje klaar met verliezen, dus laten we bij deze afspreken dat we dat niet meer gaan laten gebeuren!