04/11/2019 | Wedstrijdverslag |

Vier punten blijven waar ze horen, in Breda!

Na een weekendje rust gehad te hebben, mochten we afgelopen zaterdag weer vol aan de bak. Iedereen was op tijd aanwezig en na eerst een spannende wedstrijd van D3 te hebben gekeken, mochten wij aantreden.

Al snel bleek tijdens het inlopen dat onze scheids van D1 nog een mega spannende wedstrijd stond te spelen; een 5-setter. Gelukkig vonden we een vervangende scheids (bedankt!) en konden we redelijk op tijd beginnen.

De eerste set verliep wat moeizaam. Er waren veel fouten aan eigen kant, de pass lag niet lekker en het team kwam niet lekker in de wedstrijd. De reservespeelsters hebben er alles aan gedaan om het team erbovenop te krijgen door veel liedjes te zingen. Dit mocht jammer genoeg niet baten, de eerste set ging naar Scheldesport.

Set 2 begon nog slechter dan de eerste set (oeps). De pass kwam nog altijd niet lekker aan en er was veel onrust in het team. Nadat onze fantastische libero even een rustmomentje aan de kant kreeg en Demi als een dijk heeft staan te verdedigen, kregen we vleugels. Een achterstand van 5-12 (ja, we liepen ver achter…), werd omgezet naar een stand van 20-20!! En toen werd het spannend! Gelukkig stond iedereen goed te verdedigen, alle onrust was als sneeuw voor de zon verdwenen en we begonnen te vechten. Spannend! De reservespeelsters aan de kant hielden het bijna niet meer, maar wat waren wij trots toen we de set binnenharkten met 28-26!! Petje af voor de meiden in het veld.

En toen kwam set 3. De spellies werden gewisseld en het team stampte door. Hét advies vanuit de kant? “Erop en erover!”, en dat deden we. Na een kleine terugval halverwege de set, wisten we ons weer goed te herpakken en gingen we door. De set werd gewonnen met 25-20!

Ondertussen gingen de koppies bij onze tegenstander steeds verder hangen. Die dachten na de eerste set vast met 5 punten naar huis te gaan. Mooi niet! In set 4 klopte alles en was het enige wat we hoefden te doen, de bal over het net te leggen. Direct punt! Het blok was nergens meer te bekennen waardoor wij lekker konden doorslaan in de aanval. Merel zorgde intussen voor een sterk blok op midden en Esther kwam er weer terug in om nog lekker aan te vallen. Eva had zich goed herpakt en samen met de verdedigingslijn kwam de pass lekker aan. Oftewel, een wereld van verschil ten opzichte van het begin van de wedstrijd. Hier en daar nog een paar eigen foutjes, maar dat was geoorloofd, we wonnen de set met 25-18! Hoppa! Een 3-1 overwinning waar we toch wel heel blij mee waren!

Na het douchen kwamen we er zelfs achter dat we naar de 6e plek waren gestegen; het linkerrijtje! De vreugde kon niet op en daar moest uiteraard op geproost worden. In de avond kwamen we erachter dat we toch nog door één team zijn ingehaald (het zal eens niet) maar alsnog overheerste de blijdschap.

Volgende week mogen we aantreden tegen Savok DA1 in Sas van Gent. Savok staat momenteel 5e, dus ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden! We houden jullie uiteraard op de hoogte van hoe dat het is gegaan!