07/12/2019 | Wedstrijdverslag |

Appelflappen voor bitterballen

Op zaterdag 7 december hadden we een uitwedstrijd tegen Haaften Kwiek MA1. Eef ging deze dag met Dames 2 mee en Nienke was ziek geworden, waardoor we geen libero hadden. We gingen met twee man minder naar Haaften. We hadden er zin in!
 
De wedstrijd begon matig, want de tegenstander had een mooie servicereeks. We stonden daardoor snel 7 punten achter. Helaas raakte Tessie in de eerste set geblesseerd doordat de bal tijdens het blok verkeerd tegen haar duim kwam. We krabbelden snel terug en eindigden de eerste set met 25-18 winst.
 
De tweede set begonnen we zoals we de eerste set eindigden. We maakten weinig eigen fouten en Evi had in het begin van de set een lange servicereeks. Ook de rest was erg goed aan het serveren, we wonnen de set met 25-09.
 
Ook de derde set verliep gemakkelijk, we hadden weer lange servicereeksen en speelden erg tactisch. Af en toe hadden we ballen laten vallen, maar de tegenstanders wisten niet bij te komen. De tegenstanders werden ook een aantal keer afgefloten vanwege opstellingsfouten. We eindigden de set met 25-11.
 
De winst was binnen, alleen de vierde set nog. We begonnen redelijk, maar raakten af en toe de concentratie kwijt. Er werd erg snel gewisseld met servicebeurten tussen de twee teams. De tegenstanders zetten meer door dan in de andere sets, maar wij waren sterker. Toen het 24-17 stond vroeg Michel een time-out aan om te vragen wat we na afloop van de wedstrijd wilden drinken. We hadden het niet zien aankomen omdat we dachten dat hij de servicebeurt wilde onderbreken. Het laatste punt werd gelijk door ons gescoord waardoor we eindigden met 25-17.
 
Al bij al was het een goede wedstrijd waar vooral de service beurten erg sterk waren. We bleven goed op ons eigen niveau en we verlaagden ons niveau niet naar dat van de tegenstanders. Na afloop kregen we van Michel nog appelflappen vanwege de 4-0 winst. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd tegen WHV MA1. We hopen dat jullie er dan allemaal bij kunnen zijn!
 
MA1