21/10/2019 | Wedstrijdverslag |

Dames 4: Bij ons in Breda

Vanmiddag kwamen we vol enthousiasme het uitgestorven MFC Kloosterhof binnen. We waren mooi op tijd en wilden natuurlijk graag omkleden. Was de zaal nog op slot?! De ‘vrolijke’ barman vond het 15 minuten voor inlooptijd nog een beetje te vroeg om de kleedkamers open te doen.

Toen het eindelijk zo ver was, knalde Demi de speakers aan en klonk het mooie Bredaas volkslied door de kleedkamers en later ook door de muisstille zaal. Na onze über professionele warming-up en extreem lang inslaan gingen we vandaag voor maar één ding: de winst. Na drie wedstrijden, waarin het steeds nèt niet was, smachten we naar vijf punten (en niet minder!!).

Nou daar gingen we dan, met een super zenuwachtige scheids en een tegenstander die al snel liet zien dat ze qua verdediging echt wel wat in huis had. Maar ja… daar hadden ze vandaag bij lange na niet genoeg aan. Met onze super libro Eva in het achterveld hadden we vandaag een sterke pass. De setupjes lagen heerlijk en wat waren de aanvallers aan het knallen.

Alles wat Esther, Merel, Demi, Jonne en Shana aanraakte in de eerste set was raak. Op wat schoonheidsfoutjes na, haalden we de set met 25-20 binnen. De winnende opstelling knalde zo door naar de tweede set. Eigenlijk hadden we daar nog steeds de leiding in de wedstrijd, maar op het einde werd het toch nog spannend. Na wat eigen foutjes kwam de tegenstander terug tot 24-24! Maar we hielden (voor het eerst ;)) ons hoofd koel en wonnen met 26-24.

De tegenstander had het helemaal gehad. De blokjes die er al bijna niet hingen, waren daarna helemaal verdwenen dus de aanvallers konden heerlijk doorknallen. Met heel veel variatie van onze sterke spellie en de frisse buitenspeelster Suus haalden we de derde set binnen met 25-16. Ook aan de kant werd het steeds gezelliger: A.U.S.

Set nummer vier werd helemaal een eitje. Alles liep aan onze kant en ons enthousiasme werd alleen maar groter toen de vijf punten in het zicht kwamen. Janet was blij dat ze als buiten in de laatste set nog even mee kon knallen. We wonnen met 25-11 en toen werd het tot grote verrassing voor de coach springen! Gelukkig slikte hij niet van schrik zijn kauwgom in 😉

De speaker ging weer aan in de muisstille zaal: “Als we gaan,…dan gaan we met z’n allen!” Na een heerlijk drankje in de super sfeervolle privékantine gingen we zeer tevreden naar Breda.