15/03/2020 | Bestuur |

Coronavirus en volleybal: trainingen & wedstrijden afgelast

Beste ouder/verzorger, lid, vrijwilliger of trainer,

Graag nemen wij je via deze weg mee in de meest recente berichtgeving vanuit de Nevobo over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de volleybalcompetitie en hoe wij hier als vereniging mee omgaan.

Laatste update: 18-5-2020 11:10


Volleybalcompetitie 2019-2020 ten einde.

Bovenstaande maatregel geldt óók voor alle wedstrijden in de ORV competitie.

De Nevobo beraadt zich de komende dagen over de manier waarop de diverse competities en toernooien tot een goed einde worden gebracht. Of en wanneer de wedstrijden kunnen worden ingehaald is momenteel nog niet bekend. Ook hierover volgt later meer informatie.

Als bestuur van De Burgst Breda volgen wij hiernaast het advies vanuit het RIVM en Nevobo tot ‘sociale onthouding’. Dit houdt het volgende in:

Alle trainingen zijn tot nader bericht afgelast. 

Hiermee geven wij onze leden en vrijwilligers de gelegenheid om mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten. Voor de meest recente berichtgeving verwijzen wij je graag naar de website van de Nevobo. 

Vragen?

Het RIVM heeft een Q&A opgesteld waarmee de meeste vragen rondom het coronavirus worden beantwoord. Echter kan het zo zijn dat je een volleybalspecifieke vraag hebt die met bovenstaande informatie niet wordt beantwoord. Neem in dat geval contact op met onze secretaris (secretariaat@deburgst.nl) of rechtstreeks met de Nevobo via: service@nevobo.nl


Advies RIVM

Het RIVM adviseert een aantal maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Wanneer moet je vanwege het coronavirus thuisblijven?

Vanaf 12 maart heeft de Rijksoverheid maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Daarin staat duidelijk vermeld wanneer je thuis moet blijven.

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of  hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel alleen met de huisarts als uw klachten verergeren en u medische hulp nodig heeft. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. Mensen wordt dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt van neusverkoudheid of hoesten en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.