27/02/2020 | Bestuur |

Coronavirus

Beste ouder/verzorger, lid, vrijwilliger of trainer,

De kans dat het coronavirus ook Breda bereikt, wordt groter nu het virus ook in Nederland is opgedoken. Het virus werd twee maanden geleden ontdekt in China. In dat land neemt het aantal nieuwe ziektegevallen af. Omdat de ziekte al twee maanden rondwaart in China, heeft de rest van de wereld meer voorzorgsmaatregelen kunnen nemen dan China. In Nederland zijn er tot op dit moment twee coronagevallen bekend. 

Voorbereiding
Volgens de RIVM hoeven we niet voorzichtiger te zijn dan voor een gewone griep. Net zoals bij alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken zijn de belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Moeten mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is geconstateerd tijdelijk van werk, school of vereniging worden geweerd?

We volgen hierbij de adviezen van het RIVM en de GGD Westbrabant.

Als mensen geen gezondheidsklachten hebben, kunnen zij gewoon naar hun werk, school of vereniging. Dit geldt ook voor kinderen op scholen en kindercentra. En dus ook voor leden, vrijwilligers en trainers van onze vereniging. 

Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit één van de gebieden waar sprake is van verspreiding van het virus echter gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts. Dit wordt op dit moment, 28-2-2020, nauwgezet onderzocht voor de gemeente Loon op Zand in de regio Tilburg.

Wil je meer weten over het virus zelf of hoe je met het virus omgaat? Raadpleeg dan altijd de informatie van het RIVM en houd de website van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in de gaten. 

De situatie wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden door GGD Westbrabant, ook hier vind je de laatste informatie over het coronavirus.

Indien nadere maatregelen voor onze trainingen en wedstrijden geadviseerd gaan worden vanuit de GGD en/of Nevobo zullen wij die opvolgen en aan je doorgeven. Daarom is het noodzakelijk om steeds goed te volgen of er nieuwe adviezen voor onze regio uitgebracht worden.

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er echter na het raadplegen van bovengenoemde sites (RIVM, GGD en ministerie van Volksgezondheid) nog vragen zijn, neem dan contact op met de GGD Westbrabant of per mail met ons secretariaat: secretariaat@deburgst.nl.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VV De Burgst Breda