09/09/2019 | Wedstrijdverslag |

Dames 2 in voorbereiding

Op zaterdag 7 september reisde Dames 2 af naar Eindhoven voor het eerste oefentoernooi van het nieuwe seizoen. Door de afwezigheid van Lianne en Lena werd het team aangevuld met speelsters uit MA1; Nienke, Tessie en Nawal kwamen ons versterken op de spelverdeler, passer-loper en midden posities.

In Eindhoven was het eerste fluitsignaal te horen om 13:15. We startten tegen VC Weert Dames 1, een ploeg die vorig jaar degradeerde uit de promotieklasse. De spelverdeelster van de tegenstander bracht ons gelijk onder druk met haar lastige floatservice. Als de pass echter goed genoeg lag, hadden Nienke en Anouk keus genoeg om hun aanvalsters te benutten. We speelden soms lange rally’s, met mooie reddingen van onze libero Stella, maar vaak trokken we dan net aan het kortste eind. Ook de prachtige geslagen ballen van Sacha en Nawal op het midden gaven ons niet genoeg ruimte om bij te kunnen blijven. 

De volgende sets was het merkbaar dat de pass beter ging lopen en de setjes ook beter verdeeld konden worden. Tessie kwam beter los op de buitenkant en door de positieve coaching van Michel en Sven kon het team ook minder gespannen gaan spelen. Anouk scoorde op een gegeven moment zelfs met een fraaie kopbal. Toch bleef het een probleem om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Met een goede servicereeksen van Sacha en Luke leken we het tij af en toe nog te kunnen keren, maar op het eind van de set kwamen we vaak net te kort.

De tweede wedstrijd startten we met meer vertrouwen. In de pauze hadden we een korte tactische bespreking gehad, zodat de afstemming beter zou verlopen. Onze tweede tegenstander van vandaag was Hajraa Dames 3. Ook zij hadden speelsters die een lastige service konden produceren, maar nu waren wij daar beter op voorbereid. Vivianne kon op de diagonaal ook vaker in stelling worden gebracht, en dit leidde met name in het einde van de wedstrijd tot beduidend meer gevaarlijke acties en meer punten. In deze wedstrijd konden we vaak langer in de buurt van de tegenstander blijven. De afstemming tussen de aanvalsters en Nienke en Anouk verliep steeds beter en ook de uitgangsposities in de verdediging werden beter aangehouden. In de laatste set liepen we echter toch tegen een enorme servicereeks van de tegenstander aan. Onze kracht en ontwikkeling van de dag ging, zoals Michel het verwoordde, als een nachtkaars uit. Op het einde van deze wedstrijd na hebben we laten zien dat we ons nog veel verder kunnen ontwikkelen en als team kunnen gaan groeien. We hebben wat punten waar we de komende week op gaan trainen, voordat we aanstaande donderdag weer een oefenwedstrijd gaan spelen tegen Condor Dames 1.