05/10/2020 | Wedstrijdverslag |

En dat is één!

Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van dames 4 op het programma. Het alom gevreesde De Moriaan Symmachia Roosendaal DS 3 was de tegenstander, een welkome afwisseling ten opzichte van de zeelandpoule van het jaar ervoor. Na wat over en weer geapp met betrekking tot de vertrektijd – we mogen immers niet té vroeg aanwezig zijn door de coronamaatregelen – vertrokken we dan toch echt richting Roosendaal.

Aangekomen op locatie werden we na een korte haarinvlechtsessie – ja, ja, we hebben met Shana een ware kapster in ons midden – naar de juiste kleedkamer verwezen. De schoentjes en kniebeschermers gingen aan, en we betraden de (koude!) zaal. GAME ON!

Met slechts één wissel op spelverdeling had coach Arno weinig opstellingsmogelijkheden, maar dat mocht de pret niet drukken. We schoten uit de startblokken en al snel veroverden we een ruime voorsprong op de jonge Roosendaalse meiden. De afstemming tussen diagonaal en spelverdeling was top; de 3-meter aanvalletjes vlógen de tegenstander om de oren! Een sterke servicebeurt liet ons kort wankelen, maar de afstand was ruim: met 17-25 wonnen we de eerste set!

Set 2 dan: met dezelfde basisopstelling gingen we vol goede moed van start. Maar toen was daar wederom die sterke service… Roosendaal schoot ons al snel voorbij op het telbord (waar de teller af en toe wat steekjes liet vallen!). Een moeilijk in te halen achterstand gecombineerd met een sterk blok aan de zijde van Roosendaal en een scheids die niet zo goed wist wat een netfout was resulteerde helaas tot een jammerlijk resultaat. Een wissel op spelverdeling mocht helaas ook niet baten: 25-18 voor de boeven.

In set 3 waren we gebrand op setwinst. We laten die meiden toch niet zomaar de kaas van ons brood eten?! Met sterke servicereeksen, tactisch geplaatste balletjes en kanonskogels van aanvallen van de passer-lopers vochten we ons richting de 25 punten. Onze verdediging met interim-libero Merel was sterk! Aan de andere kant van het net gebeurde echter precies hetzelfde! Tijdens een zinderend slot wisten we op het nippertje de setwinst binnen te slepen met een 25-27 als resultaat. Pfew!

Met 2 setjes in the pocket en nog 1 set te gaan was die eerste winstpartij ineens wel heel erg binnen handbereik. Set 4 was dus erop en erover, en dat heeft Roosendaal geweten! Met vol druk op de aanval en een lekkere servicereeks (7x achter elkaar door spellie Sanne!) viel punt naar punt onze kant op, Roosendaal had geen schijn van kans. Met 16-25 sloten we de laatste set én de wedstrijd af. De eerste winstpartij was een feit!

Helaas geen biertje om de winst te vieren, maar wel een hoop vrolijke koppies in de auto’s terug naar Breda! Aanstaande zaterdag hebben we geen wedstrijd, maar de maandag erop wel. Dan mogen we om 20:45u gaan knallen in Meerkerk. In de tussentijd spelen we nog een oefenpotje tegen onze eigen toppertjes van MA1, we moeten immers wel in vorm blijven!