05/05/2023 | Communicatie |

De Burgst gaat de eerste divisie in

Afgelopen zaterdag triomfeerde ons Heren 1 in Oostzaan tijdens de PD-wedstrijd tegen Compaen. Een fantastische prestatie die niet onopgemerkt bleef, BN DeStem schreef er een artikel over, je leest het hieronder.

Sjors den Dubbelden zit middenin een verhuizing en is druk bezig met schilderen. Dat werk moest hij ‘even’ stilleggen. Waarom? Hij ging naar Oostzaan, dwong met de De Burgst promotie af en vierde dat door verder te gaan met verven. ,,Pas een dag later drong het door.”

De volleyballers van AZ-Home/De Burgst spraken al vroeg in het seizoen de ambitie uit om vol voor het kampioenschap te gaan. Dat ze weinig rekening ermee hielden dat dat ging lukken, bleek wel uit het feit dat eventuele promotiewedstrijden niet in de agenda stonden. Aanvoerder Jaap Hoogesteger was namelijk al op vakantie en zijn reserve aanvoerder Sjors den Dubbelden (34) zat midden in een verhuizing zat, En dat terwijl in Oostzaan om promotie naar de eerste divisie gestreden moest worden.

Met zijn gedachten bij het nieuwe huis, werd het afgelopen weekend een gekke middag voor Den Dubbelden. ,,Ik ben eigenlijk de hele dag aan het verven geweest en tussendoor even naar Oostzaan gereden om die wedstrijd te spelen.”

‘Even naar Oostzaan’ betekende een autorit van zo’n anderhalf uur richting het noordwesten van het land. Op het laatste moment trok VCN uit Capelle aan den IJssel zich terug uit het drieluik om promotie. Daardoor hoefde alleen Compaen nog maar verslagen te worden, maar door loting kreeg die ploeg het thuisvoordeel en moesten de Bredanaars het hele land door.
Misgelopen titel
Die extra trip was een direct gevolg van het mislopen van het kampioenschap op slechts één punt. In de laatste speelronde greep De Burgst er net naast. Er was nog een theoretische kans om de koppositie en dus het kampioenschap te pakken, ten kosten van koploper Umoya/Jokers. Die kans werd reëler toen die ploeg met 4-0 onderuit ging in het laatste duel. Een 2-3 overwinning van De Burgst was echter net te weinig om van deze misstap te profiteren.

De teleurstelling van het gemiste kampioenschap werd snel opzij gezet en vol goede moed reisde de ploeg af naar de allesbepalende wedstrijd. Al was er één kleine onzekerheid in het achterhoofd van de spelers. Ze wisten wisten niet wat ze konden verwachten van de tegenstander, Compaen.

Al snel bleek dat de Bredanaars niet bang hoefden te zijn voor de concurrentie. Compaen werd met 0-3 opzij gezet en promotie naar de eerste divisie was daarmee afgedwongen.

Tijd om het te vieren was er voor Den Dubbelden, de aanvoerder van die dag, niet. ,,Ik ben al vrij snel weer in de auto gestapt, want we waren thuis nog niet klaar met verven. Onderweg terug heb ik wel aan de wedstrijd gedacht en ik vind dat we echt wel trots mogen zijn op hoe zakelijk we die pot gespeeld hebben. We zetten ze gelijk onder druk en zij kwamen daar geen moment onderuit.”

De ploeg kenmerkt zich door zelfstandigheid, door veel eigen trainingen voor te bereiden en elkaar weinig verplichtingen op te leggen. De spelers voelen dat de groep daar hechter door wordt en het maakt het misschien wel nóg meer een teamprestatie dat dan de promotie binnen is, vindt Den Dubbelden.

,,Dat besef daalde bij mij pas laat in hoor. Toen ik een dag later alles eindelijk verhuisd had, ging ik op de bank zitten en dacht ik: ‘Wat wij daar in Oostzaan gedaan hebben, dat is eigenlijk wel heel erg bijzonder”, blikt hij meer dan tevreden terug. 

Bron: BN DeStem