26/01/2020 | Wedstrijdverslag |

De ene 3-1 is de andere niet

Het is inmiddels even geleden dat u wat gehoord heeft van uw sterrenensemble uit H3 (laatste wedstrijdverslag dateert uit oktober vorig jaar). Bij deze allemaal dus nog de beste wensen en excuses voor de lange radiostilte. Dit verdient een verklaring.

H3 kent zoals u al weet teamtaken, waaronder ook 2 zogenaamde stukjesschrijvers. Ondergetekende maakte in oktober een sportieve trip naar Wuhan China, waar hij gelukkig weg was voor het Corona virus om zich heen sloeg. Al had dit geen probleem moeten zijn aangezien H3 altijd zaken doet met Leffe. De andere stukjesschrijver was in deze periode verantwoordelijk voor uw wekelijkse update, maar een aantal verliespartijen maakte hem niet heel enthousiast om te beginnen met schrijven. Ondanks dat daarna nog de nodige punten zijn binnen gesprokkeld door het 3e is hij deze terugslag tot op de dag van vandaag niet te boven gekomen.

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Hierbij dus het verlate goede voornemen om u weer ‘up to date’ te houden zodat u de mannen van maximale support kunt voorzien.

H3 speelde vorige week tegen Udenhout en afgelopen vrijdagavond tegen Voltena in Werkendam. Het 3e is terug te vinden op de 9e plaats en tegen de oude mannen van Udenhout op de 10e plaats waren in de eerste wedstrijd van 2020 de verwachtingen dan ook hooggespannen. Punten pakken en verder weglopen op het degradatiemoeras was het devies. Een periode van meer dan een maand zonder wedstrijden maakte het echter dat niet de oude mannen uit Udenhout, maar de mannen van het 3e zeer roestig oogden! Actie na actie liep verkeerd af, de boeven uit Udenhout wisten de gaatjes goed te vinden en liepen op deze manier steeds verder uit. Dit leverde de nodige frustraties op, die helaas ook op elkaar werden botgevierd. Dit komt het resultaat natuurlijk nooit ten goede, met een 1-3 verlies en een goede kater tot gevolg.

Hoe anders waren de verwachtingen de 24e toen we bij het als 4e gerankte Voltena op bezoek mochten. Inzet en spelplezier waren de sleutelwoorden welke al vroeg een positief effect hadden op de stand in de 1e set. Ook het sterke blok op midden en het onbevangen spel hadden hier hun aandeel in. Helaas wist Voltena het tij toch tijdig te keren waardoor de 1e set verloren ging. In de 2e set werden dezelfde krachten losgelaten en zonder dip aan eigen kant ditmaal werd de 2e set met 25-19 gewonnen. Ook de 3e en 4e set werd er onbevangen en fris gespeeld. Helaas gingen deze wel verloren, maar met een setstand van 28-26 tegen de nr. 4 hoef je je hier toch niet voor te schamen.

Zaterdag 1 februari komt om 14:30 het als 8e geplaatste Minerva op bezoek. Laten we deze wedstrijd nu eens zonder verwachtingen ingaan en weer lekker onbevangen spelen. Ook positief blijven kan hierbij extreem veel helpen. Dus bent u die positiviteitsgoeroe die we zoeken?! Kom ons dan aanmoedigen volgende week! (En anders ook!)

Om weer wijs af te sluiten:

Te hoge verwachtingen zijn niets meer dan toekomstige teleurstellingen…