09/06/2019 | Wedstrijdverslag |

De kop is eraf

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn begonnen. Zo ook voor het nieuwe meisjes A1-team. Donderdagavond oefenden ze in Kaatsheuvel (of was het nou Hilvarenbeek, Michel?) tegen Condor Dames 1. Een ploeg die gepromoveerd is naar de 1e klasse. Met een voor de dino-Burgstenaren oude bekende langs de lijn: Arnold Bertens. 

Een mooie eerste graadmeter. Waar zouden onze talentvolle meiden staan? Ook voor hen zelf was dit moeilijk in te schatten: een samengevoegd team uit de oude A1 (Evi, Nawal, Nienke, Sacha en Stella), A2 (Imke) en B1 (Eef, Indy, Stans en Tessie), er was nog geen enkele keer compleet getraind en dan wilde Michel ook nog van alles anders dan de meesten gewend waren. De meegereisde supporters hadden in de binnenzak al een witte zakdoek paraat. 

Ook deze wedstrijd waren de meiden niet compleet. Indy was in Italië geweest deze week en redde het helaas net niet om aan te sluiten. Dat is het lot van een talentvol team met internationale verplichtingen. Zo zal Eef later deze maand deelnemen aan de United World Games in Oostenrijk. Aan deze kleine Olympische Spelen heeft Nienke vorig jaar met groot succes (2e plek) deelgenomen, dus ze heeft de lat hoog gelegd. Niet dat dit voor Eef uitmaakt, want als iemand goed is in de lat voor zichzelf hoog leggen… 

Gelukkig kan de A1 het komend seizoen bouwen op een sterke A2. Meiden die staan te trappelen om te laten zien dat ze mee kunnen met de A1. Zo kreeg gisteren Fenne de kans als passer-loper. Fenne is nieuw bij De Burgst. Heeft reeds in Boxtel Dames 3e klasse gespeeld en is met haar 16 jaar een talentvolle aanvulling voor onze vereniging waar we ongetwijfeld nog veel van gaan zien.

De wedstrijd begon goed, geconcentreerd van beide kanten. De (nieuwe) afspraken werden door onze meiden steeds beter uitgevoerd. Natuurlijk ging het nog wel eens fout en zijn er nog geen automatismen, maar daar zijn deze oefenwedstrijden juist voor. Hoewel de concentratie naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat meer verslapte, werd de wedstrijd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen. 3-0 (21-25, 20-25 en 23-25). Een prima resultaat dat verwachtingen schept!