06/03/2020 | Topsupporter Will |

Demi/Münster

Hallo beste Burgst vrienden,
 
Afgelopen zondag voor de 4e keer dit seizoen naar Demi Korevaar wezen kijken in Duitsland bij haar mooie club USC Munster. Na een mooie tijd bij De Burgst, heeft ze twee jaar bij Team Papendal gezeten en ook daar een mooie tijd meegemaakt en zichzelf alleen maar sterker gemaakt. Afgelopen seizoen bij Sliedrecht Sport en daar landskampioen, bekerwinnaar en Supercupwinnaar geworden. Nu zit ze alweer bij een nieuwe club die het steeds beter is gaan doen.

Afgelopen week 2x gewonnen van sterke teams en een 6e plek is zeker een mooi resultaat en met nog 2 wedstrijden te gaan is een 4e plek haalbaar mits alles gewonnen wordt en de overige teams alles verliezen. Mede door hun Nederlandse trainer Teun Buijs (inmiddels zijn 3e seizoen) is het team gaan groeien in de Bundesliga. In het nieuwe jaar is het alleen maar beter geworden en hebben van alle topclubs gewonnen, behalve van Schwerin, de huidige koploper. De play-offs lonken nu en wie weet hoe mooi dat zou kunnen worden.

Volgend jaar bestaat USC Munster 60 jaar dus tijd voor een feestje daar met misschien wel een plaatsing voor een van de Europabekers. De fans daar hebben er zeker zin in want elke thuiswedstrijd daar is al een feestje! Munster is al 9x kampioen geweest, 11x bekerwinnaar en heeft 4 Europabekers gewonnen. Sporthalle Berg Fidel (net buiten het centrum) is altijd volgepakt en dan met die 7 mans sterke huisband (aangevuld met mij)…. geweldig! Het team van Demi is een mix van 12 speelsters. Uit Duitsland zelf 9, 1 Amerikaanse en dan 2 Nederlandse, waaronder ook Sarah van Aalen die ook al 3 jaar met Demi heeft gespeeld. Demi zelf speelt Mittelblock en is al 3x speelster van de dag geweest! Kortom… een dametje die het er fijn naar de zin heeft daar.

Het komend seizoen is ze er ook weer bij om nog meer te groeien daar. In een vragenlijstje in hun clubkrant (die ik regelmatig bij De Burgst uitdeel) stonden twee mooie vragen, namelijk:

  1. Was war Dein emotionalster Moment im Volleyball? … Das war, als ich mein Debut in der Nationalmannschaft gefeiert habe. Volgens mij was dan toen in en tegen China, vorig jaar.
  2. De andere vraag was van een haar drie wensen: Ich will bei die Olympische Spielen spielen. Ja, Demi weet wel wat ze wil!

Mochten jullie ook eens naar Munster gaan… Met de NS trein, vanaf Breda naar Zutphen, daar via Blauwnet overstappen in Almelo en Hengelo naar Enschede en daar de Duitse Sprinter naar Munster. Totale reistijd ruim 3:30 uur. Maar aangekomen daar is het heerlijk vertoeven op het mooie station om wat te eten/drinken maar ook het centrum is zeer dichtbij. Wil je blijven slapen in Munster, wat een heel gezellige stad is, voor 25 euro p.p. is het goed te doen in de nieuwe Hostal Munster. Heb er al een paar keer geslapen. Met de auto ook zeker te doen via Venlo. Vooral als je een F1 driver bent zoals Marcel, de vader van Demi, is het ongeveer minder dan 3 uur. Ja, op die Duitse Autobahn is het natuurlijk wel lekker rijden en met een grote zak Engelse drop erbij… lekker!!!!

Beste Burgst vrienden, willen jullie nog meer weten over Demi, ze hebben een mooie site bij USC Munster. Wat mij betreft… Munster, altijd gezellig!! Jullie reizende reporter van De Burgst groet jullie weer en graag tot ziens weer bij de thuisronde in de Scharen!

Groetjes, 
Willpower