23/09/2019 | Wedstrijdverslag |

De Burgst Breda DS2 tegen RVC/Libanon ’50 DS2

Op zaterdag 21 september speelde dames 2 de eerste competitiewedstrijd. We waren niet met ons hele eigen team want we misten onze libero Stella. Luke, onze passer-loper, heeft die positie ingenomen en Dana (speelster uit Dames 1) ging mee voor de plek van Luke. Ook waren Nienke, Nawal en Eef vanuit MA1 mee. We hebben een ontzettend leuke wedstrijd gespeeld maar jammer genoeg verloren.

We speelden tegen een ervaren team dat al in de promotieklasse had gespeeld, dus het was wel even spannend. De eerste set is 25-18 geworden, mede door de servicedruk en het was lastig om door de verdediging van de tegenstander heen te komen als aanvaller. De tweede set ging veel beter: 29-27. We speelden ons eigen spel en raapten veel ballen van de grond. In het begin van de set hadden we een kleine achterstand, maar dat hebben we dus goed ingehaald. De laatste punten waren ontzettend spannend en helaas de set verloren. Hierna ging de tegenstander veel prikken en daar pasten we onze verdediging op aan. Lianne ging na de derde set weg en Eef kon ook nog een set spelen. Nienke is er een paar keer ingewisseld voor de service van een van de midden speelsters. Nawal heeft ook goed ingevallen voor de plek van Vivianne.

We hebben ontzettend goed gespeeld op midden. Als de spelverdeelster voor was konden de middens achterlangs lopen en dat scoorde goed. We moeten zaterdag 18 april weer tegen ze. We hopen dat we dan zo gegroeid zijn in het seizoen dat we ze kunnen verslaan.