24/03/2019 | Wedstrijdverslag |

Een spannende wedstrijd tegen Voltena B1

Een spannende wedstrijd tegen Voltena B1, iets wat wij van tevoren niet hadden verwacht. Het is een team dat in de race is voor het kampioenschap. We misten Stans en Annelot, en niet te vergeten Lotte, nog steeds geblesseerd helaas. Het team werd aangevuld door Imke. Vol goede moed vertrokken we op de vroege zaterdagochtend (7.45 uur!) naar Nieuwendijk.

De eerste set verliep matig. We stonden niet klaar om te passen en te verdedigen. Veel eigen fouten en een aantal mooie ballen van de aanvallers van Voltena. We verloren deze set met 25-16. Laten we het erop houden dat we nog wakker moesten worden…

De tweede set begonnen we vol enthousiasme. In de pass en verdediging waren we sneller, de sets kwamen goed waardoor de aanvallers de bal op de juiste plekken konden plaatsen en de service ging een stuk beter. We waren wakker! Puntje voor puntje liepen we uit. We wonnen deze set dan ook met 25-14.

Al zingend begonnen we aan de derde set. In het begin ging het niet zo goed. We dachten te makkelijk en maakten domme foutjes. Na een goede “speech” van de coach Michel, gingen we er weer helemaal voor. Het zingen en aanmoedigen van de wisselspeelsters haalde ons uit ons dipje. We begonnen de ballen weer goed te passen, waardoor de sets beter kwamen en we zelf de punten konden scoren. Deze set wonnen we met 25-23.

De vierde set begon wederom met slordige foutjes. De service van Voltena was sterk. Na een paar foute ballen, kregen we de smaak weer te pakken. Wij scoorden mooie punten, helaas deed Voltena hetzelfde. Het was een spannende set. Voltena ging er helaas met de set vandoor. We verloren met 25-21.

De vijfde set. Zoals gewoonlijk maken we het erg spannend. De eerste paar ballen waren weer ongecontroleerd. Michel vroeg een time-out aan en pepte ons flink op. We werden enthousiaster en begonnen hard te zingen en te juichen. Ondanks dat we (ongeveer) vijf punten achter stonden, waren we weer bij. Helaas trokken we deze lijn niet door. Voltena won de set met 15-13.

Het was een spannende wedstrijd. Achteraf waren we teleurgesteld: “Er had meer in gezeten!”. Toch gingen we voldaan naar huis, het was een uitslag die we van te voren niet hadden verwacht.