08/02/2020 | Wedstrijdverslag |

Geluksmomentje!

De tweede wedstrijd tegen Dordrecht MA1. We stonden inmiddels eerste, maar wilden die plaats graag behouden. Will had ons nog gemaild en een duidelijke opdracht meegegeven: speel ze verrot, daar in Dordt! De druk stond er dus op.

De dag voor de wedstrijd vroeg Michel naar onze geluksmomentjes in het volleybal. De meest mooie en bijzondere verhalen werden verteld. In de auto naar Dordrecht werd dan ook druk gespeculeerd wat er met die verhaaltjes bedoeld werd. Bij aankomst werd het duidelijk: als we aan dat bijzondere moment dachten, begonnen we te stralen. Mocht er een dipje in de wedstrijd zitten, dan moesten we aan dat ene moment denken. Vervolgens heeft Michel ons nog een filmpje met een pep-talk laten zien. Hierna waren we er écht helemaal klaar voor, let the game begin!

Na een paar foute service’s van beiden kanten, kwamen we eindelijk op stoom. Fenne serveerde ons op grote voorsprong en de sfeer zat er lekker in. Ieder punt werd uitbundig gevierd en vanaf de zijlijn werden we hard toegezongen. We wonnen deze set met 25-23!

De tweede set begonnen we zoals we de eerste set eindigden: vol gas! De pass kwam goed waardoor de sets perfect kwamen. Door een tik balletje hier en daar bleven we onvoorspelbaar. We speelden Dordrecht zoek en er kwam geen einde aan. Er werd hier en daar al gesproken over een nieuw geluksmomentje, wat betekende dat de sfeer er goed in zat. Ook Michel stond te springen van enthousiasme! We pakten ook deze set de winst, en dat met een ruime 25-21.

De derde set kwamen we snel voor. We waren geneigd om wat achterover te leunen. Hierdoor kreeg Dordrecht de kans om goed in de wedstrijd te komen. Zij maakten hier goed gebruik van. We waren het even kwijt en maakten zelf veel fouten. Tegen het einde van de set herpakten we ons. De set werd gelijk een stuk spannender en het publiek leefde mee. We verloren deze set helaas met een pijnlijke 27-29.

De vierde set waren we (voor zover dat kan) nog meer gedreven om te winnen. De hele set lang hebben we 100% gegeven. Er was nog iemand in het publiek die vond dat de bal aan onze kant “in” zou zijn geweest. Michel bood hem vriendelijk zijn bril aan 🙂 In het veld werd er ondertussen gevochten voor elke bal, en niet zonder resultaat! We scoorden punt na punt… Deze set harkten we binnen met een eindstand van 25-20: 3-1 winst uit bij Dordrecht!!

Na een verfrissende douche was het natuurlijk tijd voor bitterballen van de opa van Eef dit keer! Toen Michel ook nog paaseitjes had meegenomen, kon de sfeer niet meer stuk. Het is inmiddels wel duidelijk wat Hanne’s mooiste volleybalmoment is!

Volgende week spelen we thuis tegen DVO. De huidige nummer drie, dus ook dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Tot dan?