09/11/2019 | Wedstrijdverslag |

Gewonnen van de scheids!

Vandaag was het dan zover: het rot eind richting Sas van Gent (Zeeuws-Vlaanderen) moest worden afgelegd voor de wedstrijd tegen Savok DS1. Met een ruime aankomsttijd kon er nog genoten worden van een heerlijke wandeling in het zonnetje; even de beentjes strekken na onze wereldreis! Aangekomen in de zaal was het al snel duidelijk dat Savok goed had gezorgd voor voldoende herrie aan de kant. Dat mocht de pret echter niet drukken; wij waren er klaar voor!

Voorafgaand aan de wedstrijd bleek direct dat we het niet bepaald hadden getroffen met onze scheidsrechter. Of, in Sanne’s woorden: “hij mocht een dagje weg uit het bejaardentehuis”. Met de tos ging het al mis, want… hoe moet dit nu eigenlijk? Geeft niet, wij laten ons niet gek maken. Vlammen voor set #1!

De opdracht vanuit Arno was om te zorgen voor een goede pass. Regelen we! De set liep direct lekker en we kwamen al snel op voorsprong. De tegenstander wist zich nog even te herpakken, maar wij drukten door: 22-25 voor ons. Whoop, whoop, de kop is eraf!

Inmiddels werd de herrie vanaf de kant steeds irritanter. De grote trommel begon enigszins op onze zenuwen te werken, en ook konden we elkaar niet meer goed verstaan. Dat er een aantal vervelende én persoonlijke opmerkingen vanaf de tribune onze kant uit geworpen werden hielp ook niet mee. Bedankt hè, publiek. Erg chique! Door de (mis)communicatie onderling, en enkele discutabele beslissingen door de scheids in het voordeel van de tegenstander, ging set 2 helaas naar Savok.

Set 3 dan: beide teams gingen goed tegen elkaar op, waardoor het spannend bleef tot het (bittere) einde. Gelukkig hadden we onze middens! Merel stond Savok lekker af te blokken (maar liefst 4 punten achter elkaar!) en Demi kon het putje goed vinden met haar prikballetjes. Helaas voor ons bleef de scheidsrechter flink voor Savok fluiten. Met nog maar twee punten te gaan lieten we de set uit onze handen glippen: 27-25 voor Savok.

Aangekomen in set 4 hadden we nog maar één doel: winnen en van deze wedstrijd een 5-setter maken! We waren tenslotte niet voor niets helemaal naar Sas van Gent gekomen. De frustratie in het team liep op toen een door Shana geserveerde bal werd afgeblokt. Je kunt het misschien wel invullen, de scheids liet doorspelen… HOE DAN?! Gelukkig voor ons sloeg deze set de vermoeidheid toe bij deze beste man en werd er ook eens een puntje in ons voordeel gegeven. Na flink vechten, en samen de schouders eronder te hebben gezet wisten we dan ook de set binnen te slepen met 21-25!

Kom maar door met set 5! We gingen er direct volle bak in, die 3 punten móesten mee naar Breda. Na een 6-4 achterstand wisten we goed terug te komen tot 8-7, waarna van kant gewisseld werd. De scheids besloot spontaan te wisselen van thuisfluiter naar uitfluiter, en na een wel héél opmerkelijke beslissing wisten wij gemakkelijk de 5e set binnen de slepen. Hard werken wordt dus wel degelijk beloond!

Uiteraard werd na afloop van de wedstrijd, zoals iedere wereldreis naar Zeeland, een uitgebreid bezoekje gebracht aan de plaatselijke MacDonalds. In stijl! Onze Demi was namelijk al volledig omgekleed in carnavalsoutfit. Solidair als DA4 is konden we haar natuurlijk niet alleen voor schut laten staan in Zeeland. Daarom besloten we collectief onze foute kersttrui uit de kast te halen: #kerstbegintvroegditjaar.

Volgende week  staat er wederom een spannende wedstrijd op het programma tegen Gavoc ’10, onze directe concurrent op dit moment. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en we kunnen alle aanmoediging dan ook goed gebruiken. Dus, noteer 16 november in je agenda en laat van je horen!