03/02/2020 | Wedstrijdverslag |

Heren 3 & de Positieve ‘vibes’ tegen Minerva

Een nieuwe week, een nieuwe wedstrijdverslag om de week mee te beginnen. Zaterdag 1 februari traden uw helden van het 3e op de vertrouwde tijd van 14:30 thuis aan tegen de mannen van Minerva. Of dit verliep als gehoopt leest u hier.

In het vorige wedstrijdverslag heeft u kunnen lezen dat de mannen 2020 hadden afgetrapt met tweemaal een 3-1 verlies. Belangrijk hierbij was dat er een ander gezicht werd getoond in de 2e wedstrijd en dat er behoefte was aan een positieve benadering en spelplezier. Wel nu lieve volgelingen van het 3e , of dit aan de cryptische hints in het stukje lag blijft in het midden, maar de positieve wind heeft gewaaid! Positieve ‘vibes’ aan de kant van De Burgst welteverstaan, want de mannen van Minerva gingen in mineur naar huis. (sorry voor de spoiler maar leest u vooral verder!)

Na het vakkundig tapen van de enkel van Jasper (nog bedankt Casper en Esther), nadat Jeroen, Terry en Emiel zich hadden losgeweekt van de wedstrijd van D5, na het lekkere inslaan van menig H3-kanon en na de opbeurende woorden van Wim konden wij vol energie starten aan de 1e set.  Na een vliegende start met een 8-1 voorsprong was het al even zo snel weer bijna gelijk, gelukkig kon dit dipje goed gemanaged worden (Uw helden van het 3e zijn immers goed met dipjes) en werd er uiteindelijk door een goede servicedruk en mooie aanvallen met 25-14 gewonnen. Ook in de 2e set lag de pass heerlijk, iedereen speelde in zijn taak, de mannen konden vrijuit ballen en hun spel opleggen aan de tegenstander. Bam 25-16. In de 3e set liep de boel wat stroever, er waren wat persoonlijke fouten die uiteindelijk leidde tot een dipje wat de mannen net even niet meer te boven kwamen; 21-25.

Dan de 4e set waar rake klappen van Mark en invaller Kevin zorgden voor een vroege voorsprong. Ook het solide blok van Jeroen ‘The wall’ Knaapie zorgde voor de nodige punten. Met een 23-18 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de aanval stokte even en de mannen van Minerva roken bloed. 23-21….. 24-21….. 24-22…. 24-23….

Maar uw helden bleven rustig en positief. Een perfecte pass van libero Schout zorgde dat Terry alle opties open had voor de beslissende aanval…. Waarna hij besloot om het winnende punt toch maar zelf te maken en totaal onverwachts de bal direct zelf in de verre hoek te pompen op positie 1…. De mannen van Minerva zagen de bui hangen… renden en struikelden naar achter maar te laat, 25-23 en 3-1 voor Heren 3.

In deze wedstrijd speelden we weer lekker onbevangen en is er geen negatief woord gevallen. We willen u dan ook uitnodigen om de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 15 februari ook van deze positieve vibes te komen genieten. Kortom: