15/03/2020 | Wedstrijdverslag |

H3 sluit af met zware dobber voor coronastop

Dit weekend is het eerste volleyballoze weekend en er zullen er nog wel een aantal volgen als gevolg van het coronavirus.  Vorig weekend werd er echter nog gewoon gespeeld en wachtte uw helden van het 3e een zware klus tegen de koploper uit de competitie. En wat kun je nu in zo’n rustig weekend beter doen dan een leuk wedstrijdverslag lezen… ?! 

Zaterdag 7 maart, Heren 3 staat voor een topper tegen Nuvo’68. Het lijkt echter of H3 zijn tijd ver vooruit is (zoals wel vaker met deze trendsetters), want zij tellen maar liefst 5 afwezigen! Jelmer is net geopereerd om zijn oude ogen weer scherp te krijgen, Luc heeft last van zijn stramme rug, Terry en Casper genieten van de laatste wintersport dit jaar en Emiel schittert zoals wel vaker ook in afwezigheid. Om dit verlies in slagkracht op te vangen staat er gelukkig een zware delegatie van H4 paraat. Middenman Arben om het op midden dicht te zetten, en dia Robin om vanuit daar wat binnen te rossen.

De eerste set spelen de mannen gelijk lekker vrijuit, niks te verliezen deze pot en kijken of er bonuspunten te verdienen zijn. En het blijkt al snel dat dit zomaar mogelijk moet zijn tegen deze toppers. Nuvo probeert om libero Schout uit de wedstrijd te serveren, maar de pass blijft netjes in de zone aankomen. Sven verdeelt op zijn beurt de set-ups netjes en soms onvoorspelbaar langs het net. Tot slot weten ook de aanvallers met dia Robin en passer-loper ‘de majesteit’ voorop menig bal af te rossen. Dat de vriendin van de majesteit voor het eerst op de tribune zat zou hier zomaar mee te maken kunnen hebben. Helaas blijft Nuvo op het beslissende moment net iets constanter en halen zij de eerste set toch binnen met 21-25.

De tweede set doen uw helden er volgens het zojuist beschreven concept nog een schepje bovenop. Dezelfde tactiek wordt gehanteerd, maar door het beter uitbuiten van de inmiddels bekende zwakke plekken van de tegenstander loopt deze set als gesmeerd. Bam 25-19 en een bonuspunt tegen de nr. 1! De 3e set draaien de mannen van Nuvo de rollen echter om. Onze spellie is het niet gewend om 4 sets te spelen en het hoge tempo in de wedstrijd zorgt voor een vermoeidheidsdipje bij uw toch fitte helden. Dit dipje betekent wel direct een 19-25 in de 3e set.

Dan de laatste set, de mannen rapen hun laatste krachten bij elkaar en willen nog 1 set vlammen. Uw helden willen er graag een 5e set aan vast plakken, je weet namelijk nooit wanneer je weer mag spelen. Het bekende recept van een goede pass, snelle set, harde aanval en goed blok zorgen voor een vliegende start in deze set. Al snel staan de mannen met 16-11 voor. Maar dan… Omdat de 4e set toch iets te zwaar bleek voor de knie van Arbie moet Luc invallen op zijn oude middenplek. In het doordraaien is hij echter een roulatie zijn positie zoek waardoor hij niet tijdig gaat serveren. Hierdoor zijn we gedwongen nog een hele roulatie met Luc op midden te spelen en staat onze Jeroen ‘the wall’ Knaapie 6 roulaties aan de kant. De mannen van Nuvo ruiken bloed op midden, buiten het zwakkere blok uit en spelen bijna alles over midden. Uiteindelijk kantelt dit de wedstrijd en verliezen uw helden de laatste set met 22-25.

Ondanks het 1-3 verlies hebben we toch een mooie pot neergelegd tegen 1 van de titelfavorieten. Dit geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden waarin wij de laatste punten moeten sprokkelen om ons definitief veilig te spelen. Wij staan te popelen om weer te ballen zodra het weer mogelijk is. U bent er dan toch ook weer bij?!

Geduld gaat niet over wachten, maar over de vaardigheid om positief te blijven in de tijd die het duurt.