30/09/2019 | Wedstrijdverslag |

Heren 3: van degradatiekandidaat tot titelfavoriet

Vlieg even mee terug in de tijd. Het is september 2018 en u heeft net uw heerlijk hete zomervakantie van 2018 achter de rug. De heren van het 3e zijn het afgelopen seizoen glansrijk kampioen geworden in de 2e klasse met zinderend hete zomernachten als gevolg. Vol energie wordt gestart met een welverdiende plek in de 1e klasse, maar de mannen komen van een koude kermis thuis. Met setstanden als 30-28, 27-25 en 26-24 gaan goede sets verloren en de heren moesten lang wachten op hun eerste setwinst. Het dieptepunt wordt bereikt na een administratieve fout van de club met onze Koen, ook wel bekend als de zandvlo. Na te veel invalbeurten op een hoger niveau dan ingeschreven speelde hij zich vast bij H1, wat resulteerde in een onreglementair gespeelde wedstrijd en 5 punten in mindering!

Als gevolg van deze onfortuinlijke samenloop van omstandigheden vinden de heren zich met -3 punten in november onderaan de ranglijst, bovendien zijn een aantal spelers langdurig geblesseerd of geschorst. Hiermee zijn de heren veroordeeld tot een strijd tegen degradatie voor de rest van het seizoen.

Maar na regen komt zonneschijn… Spelers stroomden langzaam terug in de selectie en de volleybalmachine van de helden van het 3e kwam op stoom. Een winningstreak wordt nog voor de kerst ingezet en er worden toch nog voldoende punten gesprokkeld om directe degradatie te ontlopen. Middels de PD in april hebben de mannen uiteindelijk hun plek in de 1e klasse veilig gesteld. Dit was tevens het punt voor 2 spelers en onze trainer/coach om op de inmiddels beroemde en beruchte afsluitende teambbq afscheid te nemen van dit hechte team. ‘Altijd aanwezige-Arno’, ‘Waterboy-Koen’ en ‘Verwarde-Thijs’ nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan het team!

Nu is het september 2019, een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Een nieuwe trainer coach (Wim van der M) en een nieuwe middenman (Casper van O). Welkom bij het gezelligste team van de Burgst heren! Ook de teamtaken zijn opnieuw verdeeld waardoor de heren nieuwe verantwoordelijkheden dragen. Zo zijn bijv. de stukjesschrijvers, ‘bierklokjehouder’, ‘nassi en bami’, ‘vunzige-vrijdagman’ en de waterboy inmiddels vastgesteld. De laatste overigens tegen wil en dank, maar het is een gebruik binnen het 3e dat de jongste van het team de oudere teamleden mag verzorgen d.m.v. het vullen van de bidons. Hiermee verdient hij respect en vertrouwen binnen het team wat weer leidt tot een goede teamgeest.

Het nieuwe seizoen is grondig voorbereid met een oefenwedstrijd tegen de boeven van VOKO (houdt daar altijd het scorebord in de gaten) en een oefencampagne in Rotterdam. In beide gevallen werden al de nodige sets binnen gehengeld met een incompleet team. Want door meerdere uitgestelde vakanties zijn de mannen, op de eerste training na, nog niet compleet geweest. Zo misten we afgelopen zaterdag bij onze eerste wedstrijd Luc, Emiel en Terror. Die laatste is met zijn kersverse bruid (Baukje) dingen aan het doen in Kroatië. Nogmaals gefeliciteerd kersvers ‘BurgstBruidspaar’!

Owja, onze eerste wedstrijd, daar was dus wat mee… Door goed en fris druk zetten vanaf het begin en te werken als collectief werden de mannen uit Tilburg met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Speciale dank aan invaller Robin uit H4 die op de dia een duit in het zakje deed!

Iedereen is nu als het goed is weer up to speed wat betreft de helden van het 3e. Waarbij de de mannen dus nog ongeslagen zijn. Voor de volgende keer zal ik wat meer inzoomen op de wedstrijd, want om met een wijsheid af te sluiten:

‘Wie te veel achterom kijkt mist wat er voor hem gebeurt…’