Heren 3 versus de toffe Tilburgse tamboer
25/10/2018 | Wedstrijdverslag |

Heren 3 versus de toffe Tilburgse tamboer


Zaterdag 13 oktober was het weer tijd voor de godenzonen van De Burgst heren 3 om wat punten te pakken. Dit keer stond Volley Tilburg heren 5 op het programma. Wederom een aantal afwezigen bij jullie favoriete heren 3. Zo waren onze geliefde Knaapie, Terry en DJ Luc Verano allen afwezig. Toch vertrokken we met goede moed richting Tilburg.

Al op de heenweg was het duidelijk dat ze ons niet in de buurt wilde hebben. Zo werd de taxi waarin Thijs, het hekje en de toenmalige majesteit enorm gehinderd door een auto, die waarschijnlijk frietvet van Kees in zijn benzinetank had gedaan. Door de witte rook die er uit de uitlaat kwam was er niet te zien waar we precies naartoe gingen. Gelukkig was daar de popo die er voor zorgde dat we toch veilig bij het T-Kwadraat aankamen. Langzaam aan kwam iedereen de kantine binnen druppelen, en werd het cafeïne gehalte op peil gebracht. Het zou namelijk een zware pot worden. Ook was het zeker een belangrijke pot voor de adonissen van heren 3 om weer wat punten te pakken, aangezien Volley Tilburg een solide middenmoter is.

We skippen door naar het eerste fluitsignaal. De mannen van het derde waren klaar om te shinen. En dit was ook te zien. Dit seizoen is er nog niet zo goed begonnen aan een wedstrijd. Alles klopte, en volley tilburg werd weg gespeeld. De mannen van het derde konden continu een flinke voorsprong behouden in de eerste set. De pass lag goed, en er kon daardoor vrij uit gespeeld worden. Tegen het einde van de eerste set kwam volley Tilburg nog wel met een inhaalrace, maar deze is te laat ingezet. Set 1: 18-25 voor de Burgst.

Nu denk je vast, deze flow moet gewoon doorgezet worden! Nou dan ken je de mannen van het derde nog niet. Want zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland, is ook het spel van de Burgst heren 3. In de 2e en de 3e set kon het niveau wat werd behaald  in set 1 bij lange na niet gehaald worden. Er werden enorm veel service fouten gemaakt, waardoor de druk niet op de kruiken lag. Waarbij zij meer gebruik gingen maken van de grote trom die ze op de reservebank hadden staan. De pass kwam niet meer, en het verdelen van het spel werd moeilijker. Er waren nog wel een aantal mooie momenten, maar de mannen van het derde waren te veel op de defensie aan het spelen. Set 2 en 3 werden respectievelijk met 25-16 en 25-14.

De vierde set was weer wel een stuk beter, er werd wat meer vrij uit gespeeld. Dat merkte je vooral in de passing, die weer een stuk beter lag. Zo konden de godenzonen van heren 3 eigenlijk goed bijblijven. Echter was deze stuiptrekking niet voldoende, en werd ook de laatste set verloren: 25-23.

Weer een teleurstellende uitslag. Maar wederom wel het gevoel dat er meer had ingezeten. De tendens van de afgelopen wedstrijden is wel dat de mannen van het derde niet totaal overklast worden. Het is belangrijk dat er meer punten gepakt gaan worden tegen de afgelopen tegenstanders in de tweede helft van het seizoen. Dan kan er gewoon in de middenmoot meegedraaid worden. Hiervoor moet er nog wel het een het ander veranderen, maar wij hebben er goede hoop op.

Gelukkig hebben we na deze verdrietige wedstrijd het van ons af kunnen schudden. Zo werd er nog even gekeken naar echt volleybal van Volley Tilburg dames 1, en werd er ´s avonds nog even een versnapering gedaan in het centrum van Breda. Zaterdag 27 oktober staat er weer een thuisronde op het programma. Mytilus heren 1 is dan de tegenstander. Zij bekleden nu een derde plaats in de competitie, dus het beloofd een zware pot te worden! Wij zien jullie allemaal zaterdag!

Heren 3