14/10/2019 | Wedstrijdverslag |

Heren 3: High Voltage tegen Voltena

Het is zaterdag 11 oktober 14:30 in de middag. Uw helden van het 3e mogen op de voor hun vaste tijd aantreden tegen Hs1 van Voltena. Net als vorige week oude bekenden, deze mannen kennen wij nog uit ons zware afgelopen seizoen. Deze boeven beschikten over zowel ervaring als slagkracht en waren daardoor op de 2e plek geëindigd. Echter genoten zij zo van hun superioriteit dat zij besloten hadden om niet te promoveren naar de promotieklasse. Het beloofde met deze tegenstander dus alles behalve een makkelijk middagje te worden voor de mannen.

De eerste set voldeed gelijk aan deze verwachtingen. Een flinke servicedruk, hoog speltempo en rake klappen over en weer zorgden gelijk voor een hoge intensiteit. De ademhaling ging omhoog en het zweet vloeide al snel rijkelijk. Gelukkig hebben de mannen van het 3e een nieuw professioneel warming-up ritueel waardoor de spieren van deze atletische godenzonen al goed op spanning en temperatuur waren. Na een gelijk opgaande set bleven de boeven van Voltena echter net iets koeler wat resulteerde in een 20-25 verlies.

De mannen van het 3e hadden echter wel iets van winst meegenomen uit deze set. Zij wisten dat als zij zich maximaal gaven, zij het niveau van Voltena konden evenaren. Met een aantal goede tips van de nog ongeslagen coach Wim en wat vers bloed knalden wij de 2e set binnen. Wederom een hoge intensiteit, maar ditmaal bleven wij wat koeler op de beslissende momenten. Wederom 25-20, echter nu in de pocket van uw Helden!

In de daaropvolgende set wisten de mannen dus dat het mogelijk was… Echter deden de boeven er nog een schepje bovenop. Met goed gekapte aanvallen over midden liep Voltena steeds een puntje uit. Uw helden streden voor wat ze waard waren, maar wederom stond uiteindelijk de stand van 20-25 op het bord.

De stand voor de laatste set leek dus al haast vast te staan. Of zou 1 van beide teams bezwijken onder de hoogspanning en het op conditie afleggen? Het tegendeel bleek waar. Uw helden van het 3e leken te bezwijken en keken al snel tegen een 11-17 achterstand aan.  Echter bleek dit een korte adempauze en kwamen de mannen, mede door een goede servicereeks van Sjaak nog goed terug. De opgelopen schade bleek echter net te groot, met een 22-25 tot gevolg.

Ondanks de 1-3, het eerste verlies van het seizoen, hebben de mannen dus wel goed volleybal op de mat gelegd en aangetoond dat zij zich kunnen meten met de bovenkant van de poule. Dat bied hoop voor de komende (uit)wedstrijden; allereerst dinsdagavond een midweekse krachtmeting tegen VC Unitas, om de zaterdagen erop af te reizen naar het Tilburgse Gepidae en Volley Tilburg. Al met al zien we deze ontmoetingen met vertrouwen tegemoet, want:

Het wordt nooit makkelijker, je wordt alleen zelf beter!