03/02/2020 | Wedstrijdverslag |

Hoogte- en dieptepunten

1 februari; de tweede maand van 2020 was van start, en DA4 mocht aan de bak tegen de nummer 3 uit de competitie: Groene Ster DS1. Geen probleem, tegen de hogere teams uit de competitie spelen we nagenoeg altijd een leuke pot. Zou dat nu ook weer het geval zijn?

Na gefloten en geteld te hebben bij DA3, betraden we het veld. Zonder libero/midden Eva, die was er namelijk een weekendje tussenuit. Arno hing het net nog even goed, regelde het inslaan (onze scheids stond nog onder de douche) en toen konden we van start!

Voortvarend startten we de wedstrijd. De communicatie verliep top, er werd gestofzuigd en Merel bleek een waar gevaar aan het net; iedere scherpe pass werd snoeihard terug het veld van Groene Ster ingeslagen. Met servicereeks na servicereeks teisterden we de tegenstander en zelfs spelverdeler Sanne wist met een grandioos blok een puntje af te snoepen van Groene Ster. Het resultaat? Een knappe 25-18 tegen de #3.

Maar toen… toen veranderde er iets. Lag het aan het ontbreken van toppers Janet en Eva? Lag het aan de reeks verliespotten in de tweede helft? Lag het aan de spanning die we hadden om puntjes te pakken? Wie zal het zeggen. We hielden helaas niet meer puntjes aan deze pot over dan degene die we in set 1 hebben weten te pakken. Maar, chin up! De pittigste tegenstanders zijn achter de rug, de rest van de tweede helft gaan we knallen voor een mooie positie binnen de poule!

Na de teleurstelling weg gedoucht te hebben, moedigden we vlaggenschip H1 aan in een spannende pot tegen Hajraa. Dat meetrainster Renske in Hajraa trui op de tribune zat vergeten we hierbij graag even. Na een mooie 3-1 overwinning veroverden we twee tafeltjes in de kantine, het was namelijk tijd voor de jaarlijkse pubquiz! Met twee teams was DA4 goed vertegenwoordigd tijdens de pubquiz. Imke (MA1) en Will (de enige echte Top Supporter) fungeerden als extra versterking. Na 8 spannende, hilarische rondes werd de uitslag bekend gemaakt. We gingen er vandoor met de poedelprijs (een rondje Frissssssti) en vielen met een 4e plaats nét buiten de prijzen. Die net-niet overwinning werd uiteraard nog even in de stad gevierd!

Aankomend weekend hebben we een dagje rust, om volgende week zaterdag weer topfit te zijn tegen Roosendaal.

Groetjes,
DA4