14/10/2019 | Wedstrijdverslag |

Keer op keer nét niet

Op zaterdag 12 oktober moesten wij, Dames 2, spelen Dames 4 uit Sliedrecht. We speelden thuis in onze goedgevulde sporthal en de sfeer zat er helemaal in. Voor velen van ons was het al een lange dag in de sporthal, die voor sommigen zelfs om tien uur begon. Fluiten, tellen, meespelen, heel Dames 2 was de hele dag te vinden in de Scharen. Maar goed, het echte werk begon om half vijf, de wedstrijd tegen het team dat met ons gelijk stond. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Het begon echter allemaal niet even soepel, aangezien de scheids tien minuten voor het begin van de wedstrijd eventjes kwam melden dat hij zelf een wedstrijd had en ons dus niet kon fluiten. Per direct zette iedereen alle mogelijke hulpkrachten in om tóch een scheids te kunnen krijgen. Uiteindelijk lukte het, scheids aanwezig, net op goede hoogte, iedereen warm: let’s begin!

De onrust die er voor de wedstrijd was speelde voor De Burgst echter door in de eerste set. De setstanden waren niet heel flatterend voor ons team en bij sommigen glipte langzamerhand een moedeloos gevoel naar binnen. Toch niet wéer een wedstrijd waarbij we geen partij kunnen bieden…

De tweede set was echter gelijk een omslagpunt. De energie zat erin, de meiden aan de kant waren lekker aan het zingen en er werd wel degelijk tegenstand geboden. We geloofden erin, en kwamen ook niet voor niets op 22 punten aan het einde van de set, die uiteindelijk onder andere door de vele eigen servicefouten tóch net werd verloren.

Ook in de derde en de vierde set wilden we allemaal heel graag. Een paar prachtige blocks van Yvette en geweldige reddingen van Stella zorgen ervoor dat we opnieuw heel goed meegingen in deze twee sets, maar ook hier grepen we met 21 en 23 punten steeds net naast de setwinst. Niet ontevreden dus, maar wel ontzettend zonde.

Na de wedstrijd was er een mix van gevoelens, omdat het deels natuurlijk ontzettend teleurstellend is dat het muntje elke keer net de verkeerde kant op valt terwijl we weten dat we het kunnen. Aan de andere kant zien we in onze eerste paar wedstrijden in de promotieklasse al een mooie stijgende lijn, en hebben we er allemaal geloof in dat we deze door gaan zetten, steeds meer tegenstand gaan geven en uiteindelijk steeds meer gaan winnen! 2 november is het volgende potje tegen Volley Zuid, dus we hebben nog lekker de tijd om ons daar op voor te bereiden, en we gaan zien hoeveel tegenstand we daar kunnen bieden!