23/11/2019 | Wedstrijdverslag |

KICK.SOME.ASS!

It’s match day! Vol enthousiasme gingen we vandaag weer op pad naar onze wedstrijd tegen Groene Ster DS 1. Een kort ritje richting Zevenbergen, ook wel eens fijn na al die wereldreizen richting Zeeland. Na eerst nog een kopje koffie/thee gedronken te hebben, was het tijd om ons klaar te gaan maken!

Aangekomen in de zaal bleek de verwarming op standje vriesstand te staan. We stonden allemaal al snel te klappertanden van de kou en kregen blauwe vingers… snel inlopen dus om warm te worden. Het inlopen, inspelen en inslaan duurde iets aan de lange kant maar daardoor waren we allemaal wel goed warm om de eerste set te beginnen.

De boodschap voor het begin van de wedstrijd was duidelijk, Groene Ster staat derde en die willen zoveel mogelijk sets winnen om de aansluiting met de top te behouden. Oftewel, aan ons de taak om zoveel mogelijk sets van hen af te pakken!

De eerste set liep lekker! Er werden goeie passjes gegeven, de spellie kon lekker afwisselen in de aanval en iedereen stond lekker te knallen. Her en der waren er een aantal schoonheidsfoutjes in de service maar dit was te overzien. Al vrij snel in de set werd duidelijk dat nummer 33 van de tegenstander de beste speelster was dus aan ons de taak om die zoveel mogelijk te vermijden en proberen af te blokken als ze aanviel. Gelukkig werd ze halverwege de eerste set gewisseld en konden wij de set boven verwachting binnen slepen met 22-25! Hoppa 0-1 voor ons!!

Set 2 zette de tegenstander een stapje bij en was het aanpoten geblazen. Fouten waren niet geoorloofd en alle zeilen moesten worden bijgezet om weerstand te bieden aan de tegenstander. Suus schudde aan de kant zo een nieuwe yell uit haar mouw: KICK – SOME – ASS!!! Ondanks de fantastische aanmoediging ging set 2 helaas naar de overkant: 25-21.

Set 3 dan, daar gaan we voor! Er kwam een wissel op de spellie die koud in het veld gelijk mocht gaan serveren. Dit bleek niet echt een groot succes aangezien ze zo onder het net door serveerde (oeps, sorry meiden…) en iedereen in koor (terecht) “KIPHAPJES” riep! Gelukkig maakte ze dit goed halverwege de set met een servicereeks van 6 (of 7, tel kwijtgeraakt) services. Suus kwam er halverwege in op buiten en ook die heeft gelijk lekker staan knallen! Het was nog altijd aanpoten geblazen en spannend dat het werd wisten we de set nét niet binnen te harken, Groene Ster won de set met 26-24.

Dan maar een 5-setter, daar zijn we imiddels zeer bekwaam in geworden! On fire begonnen we de 4e set, en dankzij Suus haar service kwam we op een voorsprong van 10-2!! Dit kwam ons goed van pas want daarna begon de tegenstander als een dijk te spelen. Die hadden duidelijk geen zin in een 5-setter. Ondanks dat de vermoeidheid er bij de meiden insloop die er al vanaf het begin instonden, moesten we kosten wat het kost door. De energie kwam vanuit de tenen maar man, man, man… hard werken wordt dus echt wel beloond: we wonnen de set met 21-25!! Yes dat wordt een 5-setter!!

In set 5 sloop de vermoeidheid er helemaal in en begon ineens het publiek van de tegenstander zich met de set te bemoeien. Er werd fanatiek aangemoedigd en de tegenstander leek vleugels te krijgen! Ondanks dat we echt alles eraan hebben gedaan om de set onze kant op te slepen is dit ons helaas niet gelukt… de set ging naar Groene Ster met 15-12.

Maarrrrr… hoewel we verloren hebben, zijn we wel mega trots op onszelf en onze prestatie. We hebben sterk staan spelen tegen de nummer drie en ‘even’ 2 sets van ze afgepakt. Dat is toch een applausje waard!!

A.s. zaterdag hebben we een dagje rust om op 7 december aan te treden tegen Bok/Mytilus DS 2 in Kapelle. Uiteraard gaan we dan weer vol voor de winst, we houden jullie op de hoogte of ons dit ook daadwerkelijk lukt!