01/03/2020 | Wedstrijdverslag |

Knallen in Terneuzen

Na een week lang te hebben gecarnavald, of een paar dagen lekker bijkomen, was het tijd voor onze volgende wedstrijd tegen Scheldesport. Zonder alcohol in ons bloed en met een fris koppie gingen we naar Terneuzen. Helaas was onze coach ziek en was het aan Sanne de taak om alle lijnen uit te zetten. Dit heeft zij super gedaan waardoor ons strijdplan klaar lag en we vol goede moed en vertrouwen aan de wedstrijd startten.

In set 1 hadden we al snel door dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. Scheldesport speelde maar voor 1 ding en dat was de winst. Met de communicatie binnen het team zat het wel snor. De ballen werden opgeëist en iedereen volbracht zijn taak.  Door vechtlust te tonen en als team te functioneren sleepten we de eerste set binnen! Setstand: 24-26.

Ook in set 2 waren beide teams nog altijd aan elkaar gewaagd. De punten werden om en om verdeeld. Ondanks goede servicereeksen van Merel en Shana konden we geen kloof maken in de punten en bleef het een nek aan nek race. Er werd goed door het team gezien dat de gaten met name in de rechtdoor lagen, gelukkig hadden we hier deze week hard op getraind en konden we dit direct in de praktijk brengen! Door goed te kijken waar de vrije ruimtes lagen en slim te spelen konden we het Scheldesport toch moeilijk maken! Helaas konden we de set niet naar ons toe trekken en verloren we deze met 28-26.

Set 3, alles geven!!! Dit was meteen te merken aan het begin van de set. Waar we in set 1 en 2 in het begin tegen een achterstand aan keken begonnen we nu voortvarend en stond er binnen no time een 10-2 voorsprong op het scorebord. Dit gaf ons vleugels. Ondanks dat het gevoel binnen het team goed was kroop Scheldesport toch puntje voor puntje dichterbij ons. Door hard te blijven werken, waarbij Eva als goede stofzuiger diende in het achterveld, konden we de set binnen halen! Hoppa, 2-1 voor ons, nog 1 setje pakken en de punten zijn binnen, setstand: 23-25.

Ondanks dat de energie in set 4 begon af te nemen bleef het enthousiasme zeker aanwezig! Met het zingen van de liedjes, het uitbundig vieren van punten en het goed blijven communiceren met elkaar zat het wel goed. Toch vergaten we in deze set druk te zetten op de tegenstander en onze eigen kansen af te maken. Setstand: 25-22.

Dan op naar set 5. Het gevoel in het team ebde langzaam weg, toch bleven we hard werken maar de tank raakte langzaam leeg en daar maakte Scheldesport handig gebruik van. Helaas hebben we deze set (15-9) en daarmee de wedstrijd verloren.

Kijkende naar de afgelopen weken keert het goede gevoel terug in het team, blijven we hard werken en is er een stijgende lijn te zien. Komende week gaan we weer hard trainen met elkaar om er voor te zorgen dat we het Savok moeilijk gaan maken volgende week zaterdag!

We kunnen jullie support hard gebruiken en hopen je zaterdag te zien op de tribunes!