07/10/2019 | Wedstrijdverslag |

Knoflookadem

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover, wedstrijd nummer 2 tegen Intermezzo DS 1 in Sommelsdijk (Zeeland). Aangezien de wedstrijd om 18:00 uur zou plaatsvinden zouden we eerst met het team een hapje eten bij Sanne.

Nadat Shana en Sanne alle boodschappen hadden gehaald en het eten hadden klaargemaakt, kwamen ze erachter dat er 2 dingen niet helemaal volgens plan verliepen, namelijk:

  1. Pastasalade klaargemaakt voor een heel weeshuis i.p.v. 8 dames;
  2. De bedoeling was om stokbrood kruidenboter voor erbij te kopen, echter bij thuiskomst bleek dat we knoflookbrood hadden gekocht (oeps).

Maar dit mocht de pret niet drukken, om 15:00 uur kwam de rest en hebben we ons gelijk gestort op de overheerlijk salade (credits naar Shana, wat een top recept!). Het brood ging er ook goed in bij iedereen wat al snel resulteerde in, je raadt het al, een knoflookadem! Nadat de afwas was gedaan en we allemaal een pepermuntje naar binnen hadden gewerkt was het tijd om op pad te gaan!

Halverwege de autorit kwamen we er al achter dat 1 pepermuntje misschien niet genoeg was, balen dat niemand kauwgom in de tas had zitten.

Daar aangekomen zijn we gelijk gaan omkleden en zodra het veld vrijkwam konden we beginnen aan onze warming-up. Dit ging al een stuk beter dan vorige week (gelukkig) waardoor we lekker snel konden beginnen aan de wedstrijd.

Gelijk in de eerste set werd al duidelijk dat ook Intermezzo een gedegen tegenstander is. Ondanks de goede weerstand die we boden, slopen er wat foutjes van onze kant in (met name de service). De wisselspelers hebben er alles aan gedaan op het gebied van aanmoedigen om het team erbovenop te krijgen, het mocht alleen niet baten. Intermezzo wist de set met 25-20 binnen te slepen.

Set nummer 2 begonnen we weer met vol goede moed. De basisspeelsters bleven staan en gingen gelijk goed van start. Maar ook deze set speelde Intermezzo goed, wat resulteerde in een wissel halverwege de set. De pass kwam beter, aanvallend ging er helaas nog wel wat fout wat ook nu weer resulteerde in setverlies helaas (25-21).

Set nummer 3 gingen we vol aan de bak wat zelfs resulteerde in een voorsprong van 5 punten. Het bleek een spannende set te worden waar de tegenstander moeite mee had. De korte dekking van het team verzwakte waar we gretig gebruik van maakten. Helaas wist Intermezzo zich op tijd te herpakken waardoor ze alsnog de set met 25-22 wonnen.

Oftewel, set nummer 4 hadden we helemaal niks meer te verliezen. Ook dit werd weer een spannende set met lange rally’s waar aan beide kanten minder werd aangevallen maar meer tactisch gespeeld werd. De uitputting nam toe, onze knoflookadem was er nog altijd niet beter op geworden, aanmoediging vanuit de kant nam af (Renske, we hadden je nodig!) en Intermezzo had het geluk aan hun zijde, ook deze set sleepten ze binnen met 25-22.

Helaas 4-0 verloren, hiervoor kwamen we niet naar Zeeland… tijdens de teambespreking aan de vergadertafel (kantine doen ze niet aan in Zeeland), goed over de wedstrijd gepraat: waar we aan gaan werken en welke afspraken we gaan maken inzake verdedigen, wisselen en de verwachtingen. Altijd goed om alles op tafel te leggen en duidelijkheid te creëren, iets waar wij als damesteam zeer veel waarde aan hechten!

Na het douchen kwam het volgende dilemma: wat is de dichtstbijzijnde Mac, we hebben honger!!! Dit bleek nog niet zo gemakkelijk aangezien we in Zeeland zaten… wat blijkt, de Mac op Steenakker Breda was het meest logisch om naartoe te rijden. Nadat iedereen zich daar vol had gegeten aan de hamburgers, frieten en wraps (niet heel gezond na het sporten, maar dat noemen ze balansen), konden we terug richting de verzamelplek om eindelijk naar huis te gaan (lees: het was toen al 22:00 uur!).

De wedstrijd heeft ons een hoop geleerd waar we aan gaan werken tijdens de komende training om dan vervolgens vol aan de bak te gaan a.s. zaterdag thuis tegen Forza Schouwen-Duiveland DS 2. Met een team van 7 zijn we iets aan de magere kant, echter gaan we er alles aan doen om de eerste winst binnen te slepen!

Tot dan!
DA4

P.S. we spelen om 14:30 uur in de Scharen, alle aanmoediging is van harte welkom!