18/11/2019 | Wedstrijdverslag |

Lamaar!

Afgelopen zaterdag mocht het altijd gezellige Dames 4 aantreden tegen haar directe concurrent in de competitie: Gavoc’10 DS1. Een spannende pot, zéker na de 3-2 winst van de week ervoor. We wisten: deze wedstrijd gaat uitmaken of wij onze positie in het linkerrijtje nog een extra week kunnen veiligstellen. Helaas moesten we het deze wedstrijd zonder ons aanvalskanon Janet én vliegensvlugge spelverdeler Sanne stellen. Aanpoten dus!

Voorafgaand aan deze spannende wedstrijd kwam Top Supporter Will ons nog even een hart onder riem steken. Met voor iedereen een kleine gelukslama én een pluizige lama-mascotte uit Peru waren de zinnen gezet op winst! Uiteraard werd ook nog even een groepsfoto gemaakt met Will (alles voor de gram), en kon het daadwerkelijke volleybal beginnen.

Na éxtra lang te hebben ingespeeld – de tegenstander nam het Brabants kwartiertje wel erg letterlijk – kon de wedstrijd beginnen. Tijdens het inslaan attendeerde Coach Arno ons al op een gevaarlijke linkspoot, en een aanvoerder met een fikse aanval. Opletten geblazen!

Set 1 dan: lange tijd ging het gelijk op. Er werd verdedigd, gevlogen, aangevallen én… fout geserveerd. Want helaas, deze fout services voerden de boventoon in de eerste set. Dat, tezamen met wat communicatiefoutjes zorgde helaas dat we op het einde van de set net aan het kortste eind trokken: 21-25. Geeft niet. Schouders eronder en op naar set 2!

Ook set 2 ging erg gelijk op. De boeven uit Oud Gastel bleken sterke verdedigers en wisten iedere aanval te pareren met een nóg sterkere aanval tot gevolg. Er moest iets gebeuren! Een aanvalswissel op dia en een time-out bleken helaas nog niet genoeg.  Gelukkig was daar Jinke! Met een prachtige servicereeks wist zij de tegenstanders van het veld te blazen. Even leken zij zich nog te herpakken, maar door een bizar laatste punt vanuit onze kant (mooi was ‘ie niet, wel effectief) was de winst voor ons! 25-20 in the pocket.

Set 3. Wat kunnen we erover zeggen. Alleen dat het ‘gewoon goed liep’. Of, nouja, ‘gewoon goed’, we hebben Gavoc’10 eens even laten zien who’s boss is! Met een goeie service, sterke verdediging en een aantal goed geplaatste prikballetjes van Demi hielden we de tegenstander onder de 10: 25-8. Rondje van de coach? 😉

Met zo’n fantastische uitslag in de 3e set, moet set 4 toch een makkie zijn. Toch? Niets bleek minder waar. Gavoc’10 leek vleugels te hebben gekregen, en bij ons vierden de communicatie- en servicefoutjes hoogtij. Waren de zenuwen toegeslagen? Was de lama-power uitgewerkt? Wie zal het zeggen. De winst ging helaas naar de overkant: 19-25.

Een 5e set, precies waar we níet op zaten te wachten. Gelukkig wisten we nog goed van de week ervoor waar op gelet moest worden. Suus werd erin gewisseld op de buitenpositie voor de nodige afwisseling en haar stalen zenuwen. De tegenstander wist deze set goed onze spelverdeler op te zoeken in de verdediging. Gelukkig is DA4 van alle markten thuis en wisten we de tweede bal steeds goed op te vangen. Na een aantal zenuwslopende punten viel dan eindelijk de winst van de wedstrijd in onze richting; 15-11. Yihaah!

Ondanks de winst gingen we toch met een nare nasmaak de kleedkamer in. Want, was het nu echt nodig twee setjes weg te geven tegen dit team? Unaniem werd besloten om de tweede helft in Oud Gastel eens écht duidelijk te maken wie hier het beste team is. Later op de avond werd hier ook nog eens meermaals op geproost tijdens een door Jinke georganiseerde bierproeverij. Het bleef dan ook nog lang onrustig in Breda!

Volgende week spelen we uit tegen Groene Ster DS1, de huidige nummer 3. Het belooft een pittig potje te worden. Uiteraard volgt ook hiervan weer een wedstrijdverslag!