25/09/2019 | Sponsoren |

Medifit Fysiotherapie wenst De Burgst een gezond en sportief seizoen

Beste leden van de Burgst,

Vorig jaar is er een mooie samenwerking tussen volleybalvereniging De Burgst Breda en Medifit Fysiotherapie ontstaan. Wij hebben spelers van verschillende teams/niveaus op het sportspreekuur mogen zien en we hebben deze vaak kunnen helpen met advies. Daarnaast hebben we diverse behandeltrajecten gestart met als doel: zo snel mogelijk weer klachtenvrij kunnen volleyballen. Zo ook Jaap Hoogesteger, speler in Heren 1: 

Soms zit het mee en soms zit het tegen, soms ben je (top)fit en soms ben je geblesseerd. Maar wanneer ben je nu eigenlijk echt geblesseerd en wanneer is het ‘gewoon’ een pijntje dat vanzelf weer wegtrekt? Voor mij is het nog steeds niet altijd duidelijk. En een huisarts zegt standaard neem maar een paar weken rust, ongeacht wat er aan de hand is. Daar zit je tijdens het toch al relatief korte volleybalseizoen ook niet op te wachten. Dankzij de samenwerking tussen De Burgst Breda en Medifit Fysiotherapie, hoef ik gelukkig niet meer langs de huisarts. En hoef ik ook niet meer zelf te bepalen of ik nu geblesseerd ben of niet. Want wie anders dan een specialist kan je nu helpen die keuze te maken?

Zeer snel was er een afspraak zodat er een diagnose gesteld kon worden. En het mooie is dat ze (onder andere) in het Pellikaan sportcentrum zitten, wat naast de Scharen is.

Zoals ik dit verhaal al begon: soms zit het mee, soms zit het tegen. De ene blessure is de andere niet. De ene keer was ik na één behandeling klaar (mijn stijve nek werd verholpen met een combinatie van massage en dry needling). De andere keer had ik minder geluk en werd er een niet te verhelpen blessure vastgesteld. Niet te verhelpen, maar gelukkig wel te onderdrukken door andere spieren te laten compenseren voor de geblesseerde spier. In een paar weken tijd hielp mijn fysio mij met het opstellen van een trainingsprogramma dat mij inmiddels al weer bijna een jaar pijnvrij aan het volleyballen houdt! Mijn advies: ga altijd langs een specialist, baat het niet dan schaadt het niet.

Stuk voor stuk heeft Medifit Fysiotherapie het afgelopen jaar met erg gemotiveerde volleyballers mogen samenwerken. Wij vinden het erg leuk om met enthousiaste sporters aan het werk te gaan. Ook dit sportjaar zullen wij weer voor jullie klaar staan.

Wij wensen jullie een gezond en sportief seizoen!

Met sportieve groet,
Teun Lips & Yvette Kriellaars