16/12/2019 | Wedstrijdverslag |

Toch een nare nasmaak

Vandaag was het weer zover, de laatste wedstrijd voor de winterstop! Nadat we eerst goed hebben bij gekletst over de SinterKerst van afgelopen week, was het tijd om de lange trainingsbroeken uit te doen, kniebeschermers en sportschoenen aan te doen en gaan! Helaas moesten we het stellen zonder Shana, Jonne en Merel en was het niet mogelijk om de wedstrijd te verzetten. Dus met vol goede moed en onze top invallers Inge en Yvette van Dames 3 gingen we aan de bak!

Set 1 begon wat moeizaam en liepen we eigenlijk de gehele set tegen een kleine achterstand aan. Echter gaven we de moed niet op, bleven we lekker staan passen (gelukkig was onze libero Eva er weer!) en werd er steeds meer aangevallen. Bij een achterstand van 18-20 hebben we een stapje erbij gezet, zijn we blijven stofzuigen en vechten en heerlijk dat het was… we wonnen de set met 25-21!!! Dat ging de goeie kant op!

Hoppa, set 2. De opstelling bleef staan en weer beloofde het een spannende set te worden! De tegenstander kwam terug met een aantal goed geslaagde ballen in de rechtdoor die moeilijk te verdedigen waren. Opdracht voor ons om ervoor te zorgen dat het meisje met de kauwgom niet kon aanvallen. Spannend werd het tot aan de laatste punten, maar wij waren op stoom! Op een geweldige aanval van Yvette die net niet binnen de 3 meter naar beneden werd geramd hadden ze geen antwoord… wij gingen door!! De tegenstander kon gelukkig niet goed met de druk omgaan, maakte eigen fouten en zo wisten wij de set binnen te slepen met 25-22. Het ging lekker, alles lukte, dus vol goede moed door naar set nummer 3!

Set nummer drie kwam eraan en er werd gewisseld op de spellie en de buiten. De start liep wat moeizaam en voor we het wisten keken we tegen een 6-0 achterstand aan. Uhm, dat was niet best… het duurde even voor we in de set kwamen, echter deden de reserves er alles aan om het team erbovenop te krijgen en werden er zelfs een aantal nieuwe liedjes van Dames 3 ingezet om afwisseling te houden. Af en toe werd er wat rommelig gespeeld maar ook deze set bleven we stofzuigen, blokken en aanvallen en was de tegenstander daar niet op voorbereid. Dit alles, en het knokken van het team, mocht baten want ook deze set is met 25-22 gewonnen! Dat ging lekker! Nu erop en erover (zou je zeggen…).

Set vier was niet zo best…. De tegenstander had vleugels gekregen en alles lukte bij ze. De sfeer in het veld werd steeds minder en minder en de koppies begonnen te zakken aan onze kant. Ook hier stonden we gelijk tegen een forse achterstand aan te kijken (lees 0-10) en dit kwamen we niet meer te boven. De set ging naar Rowi met 10-25…. Snel vergeten maar.

Dit gaf toch een nare smaak aan de wedstrijd en het duurde dan ook even voor we ons realiseerden dat we gewoon gewonnen hadden met 3-1 van de nummer 4 uit de poule!! We zijn dan ook zeer trots op onszelf dat we dit voor mekaar hebben weten te boksen zonder drie van onze vaste speelsters. Dit belooft wat voor de 2e seizoenshelft, dan knallen we lekker door!

Voor nu wensen wij onze trouwe lezers een fijne kerst en nieuwjaar toe en tot volgend jaar!!