13/01/2020 | Wedstrijdverslag |

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Jaja, eindelijk is het weer zover! Na een kleine winterstop mochten we weer aan de bak. De oliebollen van het zeer geslaagde oliebollentoernooi moesten er weer af worden getraind en na één training gehad te hebben in het nieuwe jaar werd afgelopen zaterdag weer vol goede moed naar Hoogerheide in Zeeland geleden.

Gelukkig niet zo ver deze keer, want na 45 minuutjes rijden kwamen we alweer aan op plek van bestemming. We wisten al waar we moesten zijn aangezien VV-VAT 2 teams bij ons in de competitie had. ‘Had’, want in de winterstop heeft VV-VAT DS 2 zich helaas teruggetrokken. Hierdoor missen wij maar liefst 5 punten waardoor we jammer genoeg weer wat gezakt zijn op de ranglijst. Maar… nieuw jaar en dus nieuwe kansen, wij gaan er dus weer vol tegenaan (ook al staat VV-VAT DS 1 eerste…)!

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte coach Arno ons duidelijk dat wij tijdens deze wedstrijd niks te verliezen hebben. Onze tegenstander, de nummer 1 in de competitie, duidelijk wel. Het doel? Leuk en slim spelen en de tegenstander zoveel mogelijk dwarsbomen. Dat moet te doen zijn, toch?!

Helaas ging Demi tijdens het inslaan door haar rug en moesten we al gelijk vanaf punt 1 improviseren. Esther kwam erin op midden en we konden beginnen. De set verliep nog wat stroefjes en de tegenstander maakte hier gretig gebruik van. Punten werden niet afgemaakt en er werden een hoop eigen foutjes gemaakt. We moesten duidelijk nog eventjes inkomen na de feestdagen. De set ging naar VV-VAT DS1 met een teleurstellende 25-12.

Set 2 dan, wij hebben niks te verliezen en iedere set die we van VV-VAT DS1 afpakken is weer mooi meegenomen! De set liep al een stuk soepeler en er kwam ook meer rust in het spel. Rally’s werden langer en onze eigen foutjes waren beduidend minder. Nek-aan-nek gingen we richting de 25 punten. Helaas trokken we hier nét aan het verkeerde eind en wisten we de set niet meer onze kant op te buigen: 25-23 voor de boeven.

“Oké, dan maken we er toch een 5-setter van!” was de instelling voorafgaand aan set 3! Met een voorsprong van 6 punten liep het lekker bij ons en kwamen er ook steeds meer lange rally’s in het spel. Uitputtend dat het was, wisten we deze wel telkens te winnen. De middens bleven goed blokken aan het net (tot rood brandende armen aan toe), onze libero heeft vaak genoeg op de grond gelegen (met genoeg blauwe plekken achteraf als bewijs) en de buitens en dia knalden er goed op los met hun aanvallen en tactisch geplaatste balletjes. Ook hier bleek onze tegenstander echter net een maatje te groot, want na een spannende strijd verloren we de set wederom met 25-23.

Set nummer vier hadden we echt niks meer te verliezen. Ook in deze set waren er weer lange rally’s wat het alleen maar spannender maakte! Met een stand van 19-19 kwam Jinke aan service en met haar mooie reeks kwamen we op een voorsprong van 24-19. Maar… uiteraard maken wij het graag spannend voor het publiek, Arno en vooral onszelf, en lieten we de tegenstander nog terugkomen tot 22 punten… Maar toen was het genoeg! We sleepten de laatste set binnen met 22-25!! Hoppa, toch een puntje afgepakt van de nummer 1, en met een goed gevoel weer richting de kleedkamer!

OKT Dames Volleybal

Maar de spanning… die bleef nog wel even hangen. Met het het hele team (+ aanhang) zouden we de dag erna namelijk naar de finale van het OKT Dames Volleybal in Apeldoorn gaan. Maar stond Nederland wel in de finale?! De wedstrijd tegen Duitsland bleek exact tijdens onze eigen wedstrijd te zijn, dus de telefoons werden direct geraadpleegd. En… helaas… de Nederlandse volleybaldames wisten de laatste set niet binnen te slepen waardoor wij de dag erna naar Turkije – Duitsland mochten kijken.

Na een heerlijk uitgebreide lunch in Apeldoorn centrum verplaatsten wij ons zondags naar Omnisport. De Turkse aanhang was hier in grote getale aanwezig, Turkse vlaggen kleurden de tribunes rood en Turkse muziek maakte het (Turkse) feestje compleet. En hoewel de Nederlandse en Duitse supporters hun best hebben gedaan om ook Duitsland nog enigszins een hart onder de riem te steken, trok Turkije met een overtuigende 3-0 winst uiteindelijk aan het langste eind. Was het een spannende wedstrijd? Nee. Maar natuurlijk zijn we enorm benieuwd wat er tijdens de Olympische Spelen op volleybalgebied staat te gebeuren!

Oh ja, voordat we het vergeten! Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Intermezzo, zien we jullie dan?