09/09/2019 | Wedstrijdverslag |

Het nieuwe Meisjes A1 krijgt vorm

Vol goede moed vertrokken we naar Eindhoven, op weg naar het Hajraa binnentoernooi. We waren bijna compleet, Stans was er niet bij (nog geblesseerd) en Eef was mee maar liep nog op krukken. Dat is een beetje lastig volleyballen… Uit de MA2 hadden we Suus als versterking meegenomen. Het eerste toernooi van het nieuwe seizoen kon beginnen! We hadden er zin in!

De eerste wedstrijd was tegen VC Ledub D3. Een team wat dames 1e klasse speelt. De eerste set begonnen we vol enthousiasme en konden we goed mee met onze tegenstander. Helaas waren ze net een tandje te sterk. De tweede en derde set waren lastiger. De energie viel een beetje weg, toen we ons herpakten liepen we weer een beetje in, maar het was niet genoeg. Deze wedstrijd verloren we met 3-0.

De tweede wedstrijd was hele andere koek. We speelden tegen Fuego, een team vol Amerikaanse en Duitse studenten. Volgens Michel zouden ze in de Nederlandse competitie minstens 3e divisie spelen. We hebben van deze wedstrijd erg genoten, elk punt wat we scoorden was er toch weer eentje en werd uitbundig gevierd. We hebben alles uit de kast gehaald (zo blijkt verdedigen met je rug nog niet zo’n hele gekke optie), en hebben gestreden tot het einde. Deze wedstrijd verloren we ook met 3-0.

We hadden even pauze tussen de wedstrijden door en zijn met het hele team Dames 2 aan gaan moedigen, waar onze eigen teamgenoten (Tessie, Nawal en Nienke) invielen.

De laatste wedstrijd viel tegelijk met Dames 2 waar Michel coacht, dus Emiel had de leiding. Hanne, Evi, Fenne, Suus, Indy en Imke stonden er met z’n zessen voor. Er werd gespeeld tegen Hajraa Dames 4. De eerste twee sets ging het gelijk op, maar waren ze net een beetje te sterk. De laatste set begonnen we vol gas en enthousiasme. De punten stroomden een voor een binnen. We hadden de smaak te pakken en wonnen de laatste set.

Ondanks dat de resultaten tegen vielen, hebben we een super leuke en leerzame dag gehad. Met nog 1 toernooi op de planning zijn we helemaal klaar voor aankomend seizoen. We hebben er zin in!!!

MA1