28/09/2020 | Wedstrijdverslag |

Wedstrijd nummer 2: nieuwe ronde nieuwe kansen!

Vol goede moed ging dames 4 afgelopen zaterdag naar de oude vertrouwde thuishal De Scharen. Helaas wat uitgedund door afwezige speelsters, maar gelukkig kon Maartje ons team versterken! Onze tegenstander kwam van een paar kilometer verderop: VOKO Dames 1 uit Oosterhout. Bij binnenkomst viel al gelijk op dat deze dames kwamen voor niets anders dan de winst en streven naar een eerste plek binnen onze poule. Tijdens het inslaan bij de warming-up was al snel duidelijk dat we deze wedstrijd niet snel naar onze hand zouden krijgen. Onze goede moed op de winst draaide al snel om naar goede moed om de winst niet makkelijk uit handen te geven. Het plan was dat de dames aan de andere kant van het net voor elk puntje moesten knokken.

En dat gebeurde… Set 1 begonnen we met een kleine achterstand door een goede servicereeks van de tegenstander, maar niets sloeg ons uit het veld. Hoe meer punten vorderden, hoe meer punten we ook aan onze kant wisten te behalen. Ja, we werden ook een paar keer afgeblokt en kregen een paar keer een bal om ons oren, maar we lieten onze koppies niet hangen. Zodra dat wel gebeurde begonnen Renske en Nikkie fanatiek te klappen om het team wat op te beuren. Uiteindelijk eindigde set 1 met een knappe 18-25.

In set 2 startten we met de goede basis van set 1. Onze tegenstanders kwamen echter nog wat meer in de wedstrijd waardoor het nog meer vechten om elk puntje was. Zo scoorde Demi nog wat mooie punten met een goed blok en Merel maakte zelfs punten als libero met haar prachtige pass (net over het net, lekker onverwacht voor de tegenstander). De set eindigde wat minder sterk dan set 1 met 12-25.

Set 3 startten we met twee wissels: Renske kwam op de plaats van Sanne en Nikkie op de plaats van Suzanne. Het liep redelijk gelijk op in het begin maar helaas vloog toch hier en daar weer een bal om onze oren en sloten we de set af met 17-25.

Set 4 starten we met hetzelfde team als set 3. Ook al stonden we al snel wat punten achter, we gaven ons niet zomaar gewonnen! De tegenstander sloeg op een gegeven moment zo vaak in/via het blok dat er wat scheldwoorden de revue passeerden. Renske serveerde een keer onder het net, maar niet getreurd want dat betekent kiphapjes voor het hele team! Helaas moesten we deze set toch afsluiten met 09-25

Al met al hebben we zelf een goede wedstrijd gespeeld, maar de tegenstander was duidelijk sterker. We gaan ervoor om volgende week hetzelfde te laten zien zodat we dit keer wel met de punten thuis kunnen komen!