16/02/2020 | Wedstrijdverslag |

Punten harken in de Ganzerik

15-2-2020 – De Helden van het 3e mogen als vanouds aantreden voor een thuiswedstrijd in de Ganzerik. Dat een aantal van uw helden al langzaam tot de veteranen-categorie gaat behoren blijkt uit het feit dat de meeste de thuisrondes in deze hal nog wel hebben meegemaakt. Dat Casper nog nooit in deze hal gespeeld had pleit voor zijn jeugdigheid. Gelukkig voor hem hebben we met Mark een nog jongere god in ons midden die de oudere godenzonen dan ook als vanzelfsprekend van water voorziet.

Maar goed, genoeg randzaken! Er moest gevolleybald en gewonnen worden vandaag! Maar, zullen de trouwe volgelingen van het 3e en zijn wedstrijdverslagen zeggen, MOEST er gewonnen worden? En de befaamde woorden ‘Te hoge verwachtingen zijn niets meer dan toekomstige verwachtingen’ dan?! Moest er niet aan verwachtingsmanagement worden gedaan om optimaal te kunnen presteren? Ervaren als de mannen inmiddels zijn werd dit voor de wedstrijd ook nog benadrukt. De tegenstander (VC BLOX uit Boxtel) mag dan laatste staan met 9 punten, ze wisten wel her en der een setje af te snoepen. Tevens weet de doorgewinterde H3-fan dat uw helden nooit het beste spel laten zien tegen lager-geklasseerde teams.

Iedereen was dus gewaarschuwd en optimaal gebrand om punten te gaan pakken om zo weer een plekje te stijgen op de ranglijst en verder weg te lopen van de nummers 9 tot 12. De eerste set begon echter stroef, de pass lag niet lekker en er werd regelmatig uit geserveerd. Zo ging het gelijk op tot ongeveer 18 punten. Ervaren als de mannen inmiddels zijn werd de rust echter bewaard of weer teruggevonden en werd er met een aantal mooie acties een klein gaatje geslagen. Dit was genoeg om de set met 25-23 binnen te slepen.

De 2e set liep soepeler, er werd wat meer druk gezet met de service en de aanval over buiten liep lekker met het betere ‘hakwerk’ van Luc. Dit leidde tot een 25-17 winst. Maar zoals altijd na een winst in de eerste 2 sets was er de terugval in de 3e set. Men moest weer even een stapje extra zetten en ‘Werken voor die punten’! Zo ook in de laatste set, waar de pass wederom niet lekker lag, maar spellie Sven in zijn 2e set de boel goed wist te repareren en daarmee de buiten toch nog goed wist te bedienen.  En zo deden de mannen wat ze moesten doen! 25-21 en 25-22 winst in set 3 en 4.

Geen geweldige wedstrijd, maar wel 5 punten in de tas. En nu deze punten zijn binnen geharkt kunnen we ontspannen toewerken naar de clash met de boeven van Condor. Deze inhaalwedstrijd staat a.s. woensdag gepland om 21:00 in de Scharen. Dus mocht u in de buurt zijn….