21/10/2022 | Communicatie |

Meld je aan voor de reanimatietraining of EHBO-cursus

Veiligheid staat binnen onze vereniging hoog in het vaandel, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is dan ook van groot belang dat wij als vereniging eerste hulp kunnen verlenen in geval van nood. In samenwerking met MOOIWERK Breda bieden wij daarom, op kosten van de vereniging, een EHBO-cursus en een reanimatietraining aan.

EHBO-cursus
(Let op: alleen voor (assistent-)trainers!)

De EHBO-cursus bestaat uit een gedeelte theorie (digitaal of klassikaal naar keuze) en een praktijkdag (datum, tijd en locatie nader te bepalen). Samen neemt dit ca. 6-8 uur in beslag. Je leert onder andere:  

  • Primair: reanimatie en beademing
  • Secundair: verbanden etc.
  • Ruggenmergletsel-management
  • Gebruik van barrières om het risico op overdracht van ziekten te verminderen

Goed om te weten: de training is Europees erkend en breed in te zetten in verschillende branches.

Deelnemen EHBO-cursus
De Burgst stelt voor haar trainers 10 plekken beschikbaar binnen de EHBO-cursus: vol = vol. Vaste trainers krijgen hierbij voorrang op assistent-trainers. Heb je interesse? Meld je z.s.m. aan via communicatie@deburgst.nl.

Reanimatietraining
Niet iedereen hoeft EHBO-gecertificeerd te zijn binnen onze verenging, maar het is wel handig als je weet wat je moet doen in geval van nood. De reanimatietraining is geen vervanging van een EHBO-certificaat, maar stelt je wel in staat om te oefenen met reanimeren, beademen, het herkennen van ziektebeelden, werken met een AED en spoedwonden. De training is heel praktisch ingestoken en richt zich voornamelijk op de eerste stappen bij levensreddend handelen. 

Na het succesvol afronden van deze training ontvang je als deelnemer een certificaat. Let op: dit is niet genoeg om erkend EHBO-er te zijn; hiervoor volg je de uitgebreide cursus EHBO.

De training duurt ca. 3 uur en wordt klassikaal gegeven op een externe locatie. Datum, tijd en locatie nog nader te bepalen.

Deelnemen reanimatietraining
De reanimatietraining is voor alle leden van onze vereniging te volgen. Interesse? Geef je z.s.m. op via communicatie@deburgst.nl.