20/10/2014 | Sponsorcommissie |

Waarom SkiWebShop en volleybal zo goed samengaan

Op een regenachtige vrijdagochtend stap ik bij SkiWebShop binnen. Flink bezweet, na een half uur lang tegen de wind in gefietst te hebben stel ik stel mijzelf voor aan Margo. Margo en haar man Vladimir zijn meer dan 10 jaar geleden met SkiWebShop begonnen en inmiddels al weer een jaar sponsor van onze vereniging. Afgelopen zomer hebben ze de showroom vernieuwd en met het wintersportseizoen voor de deur is het is dus hoogste tijd om eens een kijkje achter de schermen bij SkiWebShop te nemen.

Passie voor de sport
Het is Margo duidelijk niet ontgaan dat ik flink bezweet binnenkwam. Ze begint namelijk gelijk vol passie te vertellen over het ontstaan van de winkel en waarom technische goede wintersportkleding zo belangrijk is. Bijvoorbeeld om niet, net als ik, flink te zweten tijdens inspanning en vervolgens af ontzettend af te koelen doordat je kleding het vocht niet afvoert.

Vladimir, de man van Margo, weet dit maar al te goed. Als oud-topsporter (hij was zelfs wereldkampioen roeien) en skileraar kent hij als geen ander het belang van kleding waarin je het warm hebt en waarin je ook warm blijft. Iets waar wij als zaalsporters doorgaans wat minder rekening mee hoeven te houden.

Het bedrijf is echt ontstaan uit Margo en Vladimirs liefde voor de sport en het wintersportgevoel in combinatie met het gebrek aan kwalitatief goede wintersportkleding op de Nederlandse markt. En die liefde weten ze maar al te goed over te brengen. Margo vertelt samen met collega Simone enthousiast over skikleding, ski’s en andere accessoires voor de wintersport. Dat ze dit enthousiasme niet alleen op mij weten over te brengen, blijkt wel uit het feit dat ze in tien jaar tijd zijn uitgegroeid tot een bijna 30-koppig team dat levert aan klanten in meer dan 40 verschillende landen.

Showroom
Ondanks dat ze als online winkel begonnen zijn en je via de website heel eenvoudig kunt bestellen en dan de volgende dag je bestelling in huis hebt, heeft SkiWebShop ook een showroom. Hier kun je terecht voor persoonlijk advies, om een stof zelf te voelen, een kleur in het echt te zien of gewoon simpelweg om te passen.

Dat ze service en persoonlijk advies hoog in het vaandel hebben staan en dat dit gewaardeerd wordt door klanten blijkt wel uit het verhaal dat Simone vertelt over de klanten die afgelopen zaterdag in de showroom waren: die waren helemaal vanuit Duitsland speciaal naar Breda gekomen om een nieuwe wintersport outfit uit te zoeken!

De in de zomer van 2015 vernieuwde showroom van SkiWebShop

Volleybal
Margo en Vladimir zijn sinds een aantal jaar ook regelmatig in de zaal te vinden. Om dochter Katrien die in Meisjes A1 volleybalt aan te moedigen, maar ook om andere teams aan de slag te zien. Via Kasper (heren 4), die vanuit zijn bedrijf Webelephant SkiWebShop ondersteunt, kwamen ze op het idee om onze vereniging te sponsoren. “De Burgst is een club waarbij het enthousiasme, betrokkenheid en teamspirit eraf spat: zowel bij de teams, bestuur, trainers én publiek. Overwinningen worden gevierd. Verliezen worden even betreurd maar daarna is het ook direct weer: schouders eronder en gaan! De energie die hier vrij komt, werkt aanstekelijk. En past ook helemaal bij ons bedrijf.”

Dochter Katrien in een outfit waarin we haar in de zaal niet snel zullen zien.

Korting voor Burgstleden
SkiWebShop heeft speciaal voor alle leden van De Burgst Breda een kortingscode aangemaakt. Met de code VBDB10% ontvang je op al je bestellingen tot en met 31 maart 2016 10% korting!