30/09/2019 | Wedstrijdverslag |

Snel vergeten en weer verder

De MA1 speelde op 28 september hun eerste thuiswedstrijd tegen Haaften Kwiek MA1. 
 
Onze eerste set begonnen we niet zo goed, omdat onze concentratie niet zo hoog was. Tijdens het inspelen zagen we dat het niveau van de tegenstander wat lager lag dan van ons, dus we dachten dat we dit makkelijk zouden gaan winnen. We maakten zelf teveel fouten en serveerden veel in het net. Later in de set pakten we de boel op en wonnen we uiteindelijk met 25-17.
 
De tweede set was qua spelbeeld een kopie van de eerste set. Nooit haalden we ons eigen niveau. Uiteindelijk was 25-20 geen afspiegeling van de echte verschillen. Maar goed, slecht spelen en toch winnen… zo wordt PSV ook vaak kampioen! 
 
Het begin van de derde set was ons minste gedeelte van de wedstrijd. We kwamen zelfs ruim achter (10-2) doordat we zelf fout op fout maakten. Het voordeel daarvan is, dat als je in staat bent je eigen spel te verbeteren dat je ook weer eenvoudig de wedstrijd kunt draaien. Na een time-out herpakten we ons heel knap en goed en kwamen we dichterbij de tegenstander. Eindelijk gingen we richting het eigen spel. We hebben uiteindelijk de set gewonnen met 25-20.
 
De vierde set begonnen we goed met een goede servicereeks en hadden we een grote voorsprong. Omdat we voor stonden probeerden we een paar nieuwe dingen uit alleen dat was geen succes dus stond de tegenstander weer bijna gelijk met ons. Daarna begonnen we weer ons ‘normale’ spel te spelen en hadden we de set makkelijk gewonnen met 25-14.
 
Al met al hebben we de wedstrijd met 4-0 gewonnen. Ook zonder Emiel kunnen we het dus! Snel vergeten en focussen op de volgende wedstrijd: volgende week moeten we tegen Volley2b MA2 uit.