05/11/2019 | Nieuws |

Een spannende dag met een prima resultaat

Op zondag 3 november reisden we met het team waarmee de Burgst zich in de Bekerwedstrijden representeert af naar het prachtige Limburg. Dit team is een samenstelling van twaalf meiden uit de MA1 en de D2. Na lang onderweg te zijn geweest door enorme files op de A58 kwamen we aan in Panningen, in Anouks woorden ‘the place to be’. Na een half uur in Panningen te hebben opgeschoten met omkleden, inspelen etc. konden we met de wedstrijd beginnen.

De eerste wedstrijd die we speelden was tegen Peelpush, een club waar wij hele hoge verwachtingen van hadden. Het jaar ervoor hadden we hiertegen ook een bekerwedstrijd gespeeld waar we omvergeslagen werden door een aantal geweldige spelers. De eerste set eindigden we dan ook met een schamele dertien punten. Dit was voor velen even een pijnlijke klap in het gezicht, zeker aangezien we wisten dat we beter konden. De tweede set zijn we er vol gas ingegaan, haalden we ballen van de grond, maakten we enorm lawaai aan de kant met mooie liedjes en maakten we Peelpush in met 25-19. Dit voelde als een overwinning en zo konden we vol goede moed door naar de tweede wedstrijd.

Na een korte pauze begonnen we aan de wedstrijd tegen Olympia. Van dit team wisten we niet zoveel af en we gingen er allemaal vrij blanco in. Dit gaf in eerste instantie echter niet echt het beste resultaat, want een achterstand van 5-8 voor de Burgst liep op naar 10-18. Dit zag er niet veelbelovend uit, maar ondanks dat wisten we ons goed terug te werken in de set en eindigden we met 22-25. De volgende set gingen we er volle bak in, wat eerst ook niet goed uitpakte. We liepen opnieuw een achterstand op van 10-17. Bij menigeen zakte het moed in de schoenen, maar gelukkig bleef de meerderheid geloven waardoor we uiteindelijk met een hoop prachtige punten de set toch nog konden pakken.

Als laatste wedstrijd speelde het team van Peelpush nog tegen het team van Olympia. Dit was voor ons een belangrijke wedstrijd, want als zij ook gelijk zouden spelen zouden wij er hoogstwaarschijnlijk uit liggen. Nadat de meiden van de Burgst allen heerlijk gedoucht hadden, hebben we op de tribune deze wedstrijd afgekeken en kunnen zien hoe Olympia onderuitging tegen Peelpush, waardoor wij naar de volgende ronde van de beker gaan!

Achteraf gezien zijn we het erover eens dat er nog veel moet worden verbeterd in het spel, met name het blok, de verdediging en de service, maar we hebben toch de volgende ronde van de beker bereikt waar we met z’n allen best trots op mogen zijn.

In het vooruitzicht staan nog een hoop oefenwedstrijden en een toernooi waarmee we toewerken naar de eerste ronde van het NOJK. Het toernooi dat we gaan spelen is het Prima Donna Kaas Internationaal Jeugd Volleybal Toernooi op 28 en 29 december, als voorbereiding voor het NOJK dat op 4 januari plaatsvindt. Voor de hele weg naar het NOJK toe zoeken we als team nog sponsoren die ons willen helpen met inspeelshirts en representatie zowel nationaal als internationaal. Als u hierbij zou willen helpen kunt u een mailtje sturen naar michel.marsilje@gmail.com, dat zouden wij supertof vinden!