30/09/2019 | Wedstrijdverslag |

Toch een beetje gewonnen

Zaterdag 28 september heeft dames 2 weer een competitiewedstrijd gespeeld. Dit keer begon de wedstrijd zo vroeg (10:30) dat de speelsters het een leuk idee vonden om samen met de coaches en de mee-spelers te gaan ontbijten voor de wedstrijd voor de teambuilding.

De ochtend begon dus vrij vroeg en menig speelster moest nog enigszins wakker worden. Tijdens het ontbijt werd iedereen langzamerhand wakker en aan verhalen geen gebrek. We hebben al met al ongeveer een uur ontbeten waarna we vervolgens om moesten kleden voor een wedstrijd tegen de potentieel nummer 1. Gelukkig hoorden we dat pas achteraf. Tijdens het inslaan ging alles best prima, al was er sprake van enige rivaliteit tussen beide teams. Dit werd tijdens de 1e set vooral uitgedrukt in heel hard zingen, waar later die set over geklaagd werd door onze buurwedstijden.

In de eerste set hielden we ze in het begin nog wel bij, maar aan het einde namen ze een sprintje dat we niet bij konden houden, zodoende eindigde de set 15-25 voor de tegenpartij DVO DS1. De tweede set maakten we ze het al een stuk lastiger doordat we begonnen met 6-1 voorsprong door onze goede servicedruk en wisten we ze goed onder druk te houden met goede aanvallen en een goede verdediging. Halverwege de set kwamen we toch onder druk te staan doordat bijna alle speelsters van de tegenpartij een hele sterke service hadden. Toch hielden we de moed erin en gingen we voor de winst. Helaas voor ons werd de eindstand 25-23.

De derde set gingen we vol goede moed in. We waren een beetje teleurgesteld dat we de vorige set niet gewonnen, maar ook wisten we dat de tegenstanders niet helemaal onverslaanbaar was en dat we zeker een kans maakten. Deze moed was niet van erg lange duur en we eindigden de set met een verlies van 14-25. De vierde set gingen we in met de wetenschap dat we niet meer konden winnen en niets meer te verliezen hadden. En zo speelden we ook. Met volle moed gingen we er in en begonnen we met een paar punten voorsprong door een goede servicedruk. Tegen de 20 punten aan hadden we een flinke voorsprong en de tegenstanders raakten een beetje in paniek. Na een paar toch nog spannende puntjes omdat ze toch een beetje terug kwamen. Toen werd er door ons geserveerd, hij was over het net heen, de tegenstanders kaatsten hem en wij hadden onze eerste set en ons eerste punt binnen. En we waren zooo blij. Omdat we de laatste set hadden gewonnen, en we de tegenstander een beetje verrast hadden, voelde het toch alsof we gewonnen hadden!