04/04/2019 | Nieuws |

Trainers weer een beetje wijzer

Vrijdag 29 maart was de tweede trainersclinic van dit seizoen; een training voor….. trainers! De training werd gegeven door Johan van Vliet, een oude bekende binnen de club. Hij heeft in het verleden bij De Burgst gespeeld én training gegeven. Tot voor kort trainde hij Dames 1 van Tilburg.

Tijdens de clinic waren 12 trainers van senioren-, recreanten- en jeugdteams aanwezig. Daarnaast waren 10 meiden bereid om op hun vrije avond te komen trainen terwijl er 12 mensen zaten toe te kijken.

Johan begon met een aantal filmpjes over grondbeginselen. Bijvoorbeeld: leg je als trainer juist de nadruk op een beweging of juist op het gewenste resultaat (interne of externe focus). Ook had hij een mooi filmpje over de juiste techniek bij verdedigen (diep zitten en heupen lager houden dan de bal).

 

Pass, interne focus en externe focus
Daarna was het tijd om echt aan het werk te gaan en heeft Johan met de meiden een groot aantal trainingsvormen laten zien. Als warming-up had hij een aantal oefeningen met ladders en bal! Ook was er een leuke spelvorm waar iedereen erg enthousiast van werd. Daarna ging het grootste deel van de clinic over de pass, over de breedte van de voeten en diep zitten. Ook liet hij zien hoe je spelers kan helpen met externe focus om beter te trainen op het gewenste resultaat. Daarnaast was er nog een oefening waarbij de meiden werden ‘gedwongen’ om naar een speler te kijken in plaats van naar de bal.

Het leuke aan de clinic was de interactie tussen Johan en de trainers en dat Johan bij elke vraag wel een leuke oefenvorm paraat had. Daarnaast was het goed om als trainers bij elkaar te zitten en van gedachten te kunnen wisselen.

Hoewel we twee uur hadden gepland voor de clinic hadden we veel te weinig tijd. We hadden nog veel langer door kunnen gaan. Het was dan ook een erg leerzame avond en het was nuttig om met alle trainers samen te komen. Johan, bedankt voor de leerzame avond en meiden, bedankt voor jullie inzet.

Menno