09/03/2022 | Bestuur |

Trainingen en thuisrondes per 10 maart a.s. geannuleerd

Vanavond bereikte ons vanuit de gemeente het bericht dat er vanaf morgen, 10 maart a.s., niet meer gesport kan worden in sporthal De Scharen. De accommodatie is, samen met De Drie Linden, door de veiligheidsregio aangewezen als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Morgenmiddag arriveren de eerste bussen met vluchtelingen, vanaf morgenochtend wordt de accommodatie dan ook ingericht als opvangcentrum. Dit betekent dat onze teams vanaf morgen 10 maart a.s. niet meer in sporthal De Scharen of De Drie Linden terecht kunnen voor trainingen en thuiswedstrijden. Overige accommodaties worden niet ingericht als opvanglocatie en blijven dus toegankelijk.

Hoe nu verder?
Wij begrijpen dat bovenstaande situatie met het oog op het verdere verloop van de competitie allesbehalve wenselijk is. Deze week gaan wij daarom met de gemeente en overige getroffen sportaanbieders in beraad over de termijn van de situatie en oplossingen om de trainingen en competitiewedstrijden mogelijk elders te laten plaatsvinden. Uiteraard wordt ook de Nevobo geïnformeerd over onze situatie.

Tot slot
Wij betreuren de situatie, maar steunen de noodopvang volledig. Met dit kleine offer steunen wij mensen die huis en haard hebben verloren door oorlog. Wij informeren eenieder zo snel mogelijk over verdere ontwikkelingen m.b.t. onze trainingen en thuiswedstrijden. Tot die tijd hopen we op jullie geduld en begrip.

Met vriendelijke groet,
Bestuur De Burgst