20/01/2020 | Wedstrijdverslag |

Tweede helft, tweede kans

Na een knappe wedstrijd tegen de nummer 1 in de competitie, mocht DA4 afgelopen zaterdag aantreden tegen de directe concurrent: Intermezzo DS1. Een spannende wedstrijd met een hoop op het spel; winst zou namelijk betekenen dat wij pijlsnel omhoog zouden schieten in het klassement. En… na het 4-0 verlies in de eerste helft hunkerden we naar een herkansing. Tweede helft, tweede kans!

Voortvarend startten we de wedstrijd. Waar de puntjes de week ervoor veelal werden gewonnen door sterke services en mooie blokkeringen, bleek deze wedstrijd echter van een heel ander kaliber. Fout na fout werd gemaakt in de service, en ook onze normaal zo sterke aanvallers kwamen niet goed uit de verf. Gelukkig had ook Intermezzo opstartproblemen, al mocht dit achteraf niet baten: de eerste set ging naar de Flakkeese dames.

Set 2 dan! Ook hier bleek de foutenlast hoog. Lange tijd liepen de Intermezzodames op ons vooruit. In de eindfase van de set trachtte coach Arno met enkele tactische (service)wissels het tij te kunnen keren. We gingen gelijk op! Helaas vielen de punten net niet onze kant uit en bleek de sterke service van Intermezzo lastig door ons te pareren: 25-23 voor de tegenstander.

Set 3 en 4 leken een herhaling van de teleurstellende tweede set. Hoewel de foutenlast ten opzichte van set 1 al drastisch naar beneden was gegaan, bleven communicatiefoutjes en de lastige service van Intermezzo de overhand nemen. We bleven vechten, maar helaas moesten we ons na 4 intensieve sets toch gewonnen geven. Wederom gingen de 5 punten naar deze lastige tegenstander. Een flinke teleurstelling voor onze positie in het klassement. Die avond werd het verlies dan ook zoveel mogelijk weggegeten en gedronken tijdens een gezellig teamuitje. Mét… chocolade-, chips- en kaasproeverij! Het bleef nog lang onrustig in Breda. 😉

Aanstaande zaterdag trekken we er weer op uit voor een Zeeuwse wedstrijd in het (altijd mooie?) Zierikzee; een wedstrijd tegen de nummer 2 in de poule: Forza Schouwen-Duiveland DS2. Zouden we weer zo goed spelen als tegen de nummer 1? Je leest het in ons volgende verslag!